Hur gör ni med era valnötter?.
I år dignar mina två stora valnätsträd - det har aldrig varit så många nötter förut. Jättetrevligt, ska bara försöka komma före allla hundraatals svartfåglar som återkommer år efter år.

Hur gör ni med alla gröna ska som inte öppnar sig, struntar ni i de valnätterna?
I år har jag tagit de som går att få loss ur det gröna genom att bara dra foten över den på gräset. Därefter har jag tvättat dem, för de blir ju kletiga av det svartnande gröna skydddsskalet. Därifrån har jag lagt dem i en trådback som står vid brasan - som vi eldar i varje kväll (redan).
Jag provade att knäcka några nötter och de är verkligen lättknäckta nu innan de torkat helt. Det finns fina fullmatade nätter i iår.

De är ju beska innan de torkat och blivit bruna i skalet (på själva valnöten), så de är ju inte klara för konsumsion än.
Har någon av er valnötsodlare provat att knäcka nötter nu i förskt tillstånd för att låta de torka och eftermogna utan skal? Blir de förkrympta då?
Det hade ju varit mycket lättare att knäcka nu för de blir så fruktansvärt hårda när de torkat klart.

Ett tips: förra året lånade min man ut sin rovfågel i plast som sitter på en lång glasfiberstång och följer minsta lilla vindpust. Det skrämde bort en hel del fåglar. Därför fick till och med jag ta del av valnötterna.
