Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Flera frågor om honungsberedning  (läst 764 gånger)

Maybee

  • Inlägg: 13
    • Västergötland
Flera frågor om honungsberedning
« skrivet: 13 sep-12 kl 10:13 »
Hej!

Håller på o kämpar med ljunghonung och småsvär över denna sega (men ack så goda) massa.
Mitt i allt detta blev jag sjuk o sängliggandes en vecka och fick ju avbryta med flera lådor kvar och påbörjad silning.  :(

Min fråga är om jag bara kan fortsätta att fylla på det kärl som står med silad honung? Vad händer om jag tillför nyslungad honung till detta som stått närmare 1,5 vecka? Sabbar jag nån process? Ska jag börja på ny kula med nya kärl och låta de första vara?

Hur länge cirka behöver ljunghonung stå innan man börjar röra? Och cirka hur länge behöver man röra? (har ingen ymp).

Hmm, det blev många frågor från en novis!

Som vanligt jättetacksam för svar!  :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

414 gäster, 1 användare
mrnic

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser