Sedan februari har jag testat att odla lite inomhus (i väntan på utesäsongen). Jag har dels testat olika grödor, olika sorter av dem, i olika jordar och med olika former av gödning.
Ärtor och solros funkar hur bra som helst. På 10-14 dagar blir det mängder, och nu har jag ett roterande system så jag hela tiden har sådana på G - speciellt på ärtskott som blivit min nya favorit på macka! Solrosskott var överraskande gott, det är som en enklare form av jordärtsskocka! Lite svårskördad dock men som sagt god.
Sallat.. suck, jag är lika dålig på sallad inomhus som utomhus. Jag och sallat går inte ihop.
Rödbetor (blasten) och spenat funkar okej, blir en liten skörd men det tar lång tid.
Rädisor hoppades jag mycket på, men det går sådär. De växer och det blir mycket blast. Men inte något som ens liknar en rädisa. Ändå har jag läst så mycket om att rädisor skall gå att odla inomhus året om. Hur är det tänkt då? Visst, jag äter blasten och den är väl rätt okej, men det är själva rädisan jag vill åt. Vad gör jag för fel - eller är det så att det bara är blast man får inomhus?
Satte förresten också två squashfrön i början av februari, resultatet är två plantor som jag vårdar ömt. Står inte på allra bästa läget, men ändå ser det ut att funka bra. Ett fruktämne har blommat och jag pollinerade det med en hanblomma från andra plantan för en dryg vecka sedan. Det sväller som sjutton! Den växande squashen är nu drygt 10 cm och väldigt knubbig - det är spännande att se om det kommer bli en middagsduglig squash av det! Tyvärr har inga honblommor på den andra plantan slagit ut ännu. Fruktämnen kommer och blommorna ser ut som de skall slå ut, men väljer att vissna istället så ännu inga växande squash där. Men jag hoppas det kommer!
