Finhacka en gul lök,
Värm i kastrull lite margarin/smör och olja,,man ska blanda har jag lärt mej,,
Låt löken småputtra sakta för at bli gul,,svag värme!
Lägg i:
Kärnade pumpabitar,,
Några potatisbitar,,
Några bitar kumara,,har inte hittat hitills i sverige,,söt potatis,,
Några morötter,,
Lite sötpotatis,,
lite kålrot,,
lite palsternacka,,
kort sagt vad man hittar i rotväg men låt det vara mest pumpa.
Häll på lite vatten,knappt så det täcker,,obs inte en massa vatten!!!
grönsaksbuljongtärning om man vill,,
lite salt,,,
sjud tills det går sönder,,
i med stavmixern,,slät-slät om man vill eller lite bitar,,
slå i lite grädde så det blir krämigt,,
salta o peppra efter smak,,
serveras med lite klippt persilja ovanpå,,
och en klick gräddfil,,och några små bitar knaperstekt bacon,
detta är NZ nationalsoppa,,precis som våran ärtsoppa,,
alla lagar den olika,,ovan är lyxvarianten,,
vet dom som bara har pumpa o ingen grädde o ingen gräddfil o ingen bacon o ingen persilja,,men det smakar då fattigt,,tycker jag,,
jag brukar fräsa löken gul o sen ha i alla ingredienser i en slowcooker på low,,
lämna det på morgonen och göra klart några timar senare,,
till soppan bör man ha nybakat bröd med god ost,,
pilsner eller mjölk,,,,eller julmust
