Hej,
Jag har lite problem med honungsberedningen. Jag har ympat min honung men nu efter ca 3 veckor har dne fortfarande inte stelnat utan är rinnig. Dock inte genomskinlig men det har börjat bildas lite kristaller i den, man kan känna på tungan att den är lite grynig. Är det normalt?
Ympningen gick till enligt följande:
Till ca 28 kg honung togs 1 700g burk köpt hård honung. Rördes ut med 3 x 700 g av min honung och ställdes i kylen.
Jag rörde varje dag i 3 dagar och all houng var då hård och med en bra konsistens och grynstorlek.
Sedan hällde jag i den i min stora honungstunna med 28 kg honung i och rörde tills den var genomfärgad.
Därefter burkades honungen och nu ca 3 veckor senare tycker jag alltså att den är lite grynig. Honungen har hela tiden förvarats i rumstemperatur förutom ympen då som förvarades i kylskåpet. Vad tror ni det har blivit fel? Har det blivit fel?
Mvh,
Jacob