Är det gammla varianten på platta på mark ?
Ett tag så gjöt man platta direkt på marken och sedan reglade man upp och isolerade ovanpå denna.
Är det en sådan konstruktion så skulle jag absolut lägga på frigolit (fantastiskt bra material) till dess att det var 50 mm plus höjden på klinkern kvar till nivån på det gammla golvet och sedan gjuta med 50 mm armerad betong ovanpå, lägg ut byggplast eller annat lämplig fuktspärr mellan betong och eventuellt virke.
Är det den äldre varianten på platta på mark så skulle jag avråda från att använda organiska material öht under golvet - cellplast och betong blir fin-fint.
Isoleringsmässigt så isolerar 10 cm frigolit som en 8 tums timmervägg eller sådär 20-30 cm sågspån

så hoppa inte över isoleringen, kalla golv är inget skönt. Varje cm isolering man kan få in i huskonstruktionen gör skillnad - 10 cm gör ännu mer skillnad
Varför du ska använda frigoliten är för att den a, inte suger åt sig vatten b, tål tryckbelastning mycket bra c, inte någonsin kommer att mögla d, har hyffsat u-värde.
Som grädde på moset finns det frigolit som har samma genomsläpplighet av vattenånga som trä... mao ett mycket bra isoleringsmaterial.
Du skulle tom kunna lägga cellplast + betong i ett gammalt timmerhus där det innan låg mullbänk. Så länge som du bara stänger in virke på
ena sidan så går det bra. Det är ungefär som när man bygger kylrum eller grönsakslager i gammla uthus och helt enkelt sprutar insidan med Polyuretanskum - så länge andra sidan är öppen eller åtminstone halvöppen så funkar det. Det finns en del forskning i vad rör just detta...
Vill du vitsa till det ännu mer så finns det EPS-cement som då innehåller granulerad cellplast - då får du ett
självurtorkande cementbaserat material med ungefär samma u-värde som sågspån.
Men huvudgrejjen är att du ska undvika organiska material som trä eller spånskiva ifall det är
kall platta på mark, lika väl som man undviker organiska material i en källare om den inte är 110% supertorr 13 månader om året.