Det är sockerärtor, mins inte namnet längre. Ingredienser är olja, hackad lök, paprikapulver, mjöl, salt, vatten och färska ärtor. Vi brukar inte använda mått här
Ungefär hur mycket jag använde denna gång är
1 ½L ärtor,
ojla
1 liten lök,
1tsk paprikapulver,
1-2msk mjöl
vatten så de täcker ärtor (1- 1½cm)
Hacka löken och stek i olja till genomskinlig (medlevärme), häll i paprikapulver och fräs lite. Häll i mjöl och rör om till smet (bottenredning) tillsätt lite vatten i taget för att det inte ska klumpa sig. Ungefär 4 dl och häll i ärtorna och häll på mer vatten till ärtorna inte ligger mot motten. Rör om och låt småkoka till ärtorna mjukar, rör om då och då. Salta efter smak.
Koktiden på ärtor brukar variera lite och därför behöver man tillsätta lite mer vatten. Jag tycker om min soppa lite tjockare nästan krämig. Brukar reda med mjöl och vatten om den blir för tunn. Lite morot är gott att ha i med. Ska se om jag hittar recept bland mina böcker.
