Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  matägg och kött pris?  (läst 4135 gånger)

Fredrikslund

  • Inlägg: 2768
    • Södermanland
matägg och kött pris?
« skrivet: 01 nov-09 kl 14:32 »
Har haft funderingar angående hur mycket man ska ta betalt för en slaktad vaktel samt matägg kr/st..? hade tänkt att ta ca 4 kr/st för matägg då de i affären ändå tar 8-10 kr styck. men just vaktelkött har jag ingen aning om! någon som säljer och kan dela med sig lite?

putte95

  • Gäst
SV: matägg och kött pris?
« Svar #1 skrivet: 01 nov-09 kl 16:14 »
där finns en i ängelholm han tar 40 kr för 12 st...
tror han har annons inne på blocket..

Fredrikslund

  • Inlägg: 2768
    • Södermanland
SV: matägg och kött pris?
« Svar #2 skrivet: 01 nov-09 kl 17:01 »
låter ungefär som det jag skulle ta. men för en styckad och klar japansk vaktel, några förslag?

Rytterling

  • Inlägg: 167
    • Västergötland
    • Rytterlings hemsida
SV: matägg och kött pris?
« Svar #3 skrivet: 01 nov-09 kl 21:18 »
Jag tar 3 kr ägget till mat... angående slaktade vaktlar är det speciella regler som gäller har jag fått berättat för mej:

Denna info har jag fått av en vän som pratat med Livsmedelsverket:

"Vaktel klassas inte på samma sätt som höns.

För höns och hönsägg får du INTE som privatperson sälja till annan än privatpersoner då det är krav på kontroll av båda ägg och kött (salmonella).

Vaktel däremot räknas som hägnat vilt och faller under primärproduktion, alltså samma regler som vilt, bär och svamp.

Äggen får du sälja till vem som helst, även restauranger.

Köttet får du också sälja till vem som helst. MEN, du får inte på något vis påverka kroppen mer än att den är avlivad.

Du får inte plocka, ta ur eller stycka, för då måste du ha godkänd hygienanläggning (Länsstyrelsen).

 Men om du säljer till restauranger, hela kroppar, så övergår hygienansvaret till dem eftersom de har godkänd hygienanläggning"
« Senast ändrad: 01 nov-09 kl 21:21 av Rytterling »

Fredrikslund

  • Inlägg: 2768
    • Södermanland
SV: matägg och kött pris?
« Svar #4 skrivet: 01 nov-09 kl 21:40 »
tack tack ;D har läst det på dina sida också :) men ingen som vet pris på vaktel, till privatperson då...?

Rytterling

  • Inlägg: 167
    • Västergötland
    • Rytterlings hemsida
SV: matägg och kött pris?
« Svar #5 skrivet: 01 nov-09 kl 21:58 »
 Ok trodde inte det efter som du skrev : pris för "styckad och klar".. jag skulle väl tippa på 75 kronor, det är ett pris jag hört, om de är stora och fina.

Jag har inte sålt några själv ännu.. tänker äta upp dem själv.. mums!

Vad väger dem du slaktat?
« Senast ändrad: 01 nov-09 kl 22:01 av Rytterling »

Fredrikslund

  • Inlägg: 2768
    • Södermanland
SV: matägg och kött pris?
« Svar #6 skrivet: 01 nov-09 kl 22:33 »
Ok trodde inte det efter som du skrev : pris för "styckad och klar".. jag skulle väl tippa på 75 kronor, det är ett pris jag hört, om de är stora och fina.

Jag har inte sålt några själv ännu.. tänker äta upp dem själv.. mums!

Vad väger dem du slaktat?

men man får väl sälja en plockad och urtagen vaktel till privatperson, eller missuppfattade jag?  ::)

okey då har jag i alla fall ett pris, tackilitack! ;D tyckte jag läste 150kr någonstans :o


hade tänkt att göra som dig med de första tupparna. äta upp dom själv ;) så har inte slaktad någon ännu, tänkte på till nästa år bara ;D

Vaktlann

  • Inlägg: 22
    • Västergötland
    • Båbergs vaktlar
SV: matägg och kött pris?
« Svar #7 skrivet: 08 apr-11 kl 21:47 »
Hej alla

Jag blir verkligen förvirrad när det gäller sälja vaktel ägg och kött. Jag har tänkt börja föda upp i större skala för att sälja till restauranger.

Har försökt läsa här på forumet men blir inte klokare.

Jag har i dag pratat med länsstyrelsen och jordbruksverket och de säger att vaktel klassas som fjäderfä vilket skulle vara samma som höns. Det innebar att man fick sälja ägg till restaurang och konsument utan att testa för salmonella så länge man hade under 200 djur.

Med kött behövde man ha godkänt slakteri om man inte skulle äta det själv.

Men när man läser här på forumet så säger ni annorlunda. Är det någon som verkligen vet vad som gäller?

Sedan undrar jag även om det är någon som vet något slakteri som tar emot fjäderfän utifrån. Alla jag pratar med slaktar bara sina egna och tar inte in andras.

Jag skulle bli så tacksam om någon kunde hjälpa mig med vad som gäller och var det finns ett slakteri nära trollhättan som tar emot vaktlar.

Tack på förhand

 

Jennydalby

  • Inlägg: 277
    • Jämtland
SV: matägg och kött pris?
« Svar #8 skrivet: 08 apr-11 kl 22:17 »
har också pratat med livsmedelsverket, jordbruksverket osv.
och vad jag fick till svar va att man MÅSTE testa för sarmonella även om man har mindre än 200 om man ska sälja till restauranger. 2 gånger om år.
spelar ingen roll om det har med ägg eller kött att göra.
Jag och min sambo bor i ytterocke i jämtland. vi driver ett krav/Ekologiskt lantbruk med mjölkkor. Har svensk gul anka ( genbank ), vaktlar och höns.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

570 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser