Jag tar 3 kr ägget till mat... angående slaktade vaktlar är det speciella regler som gäller har jag fått berättat för mej:
Denna info har jag fått av en vän som pratat med Livsmedelsverket:
"Vaktel klassas inte på samma sätt som höns.
För höns och hönsägg får du INTE som privatperson sälja till annan än privatpersoner då det är krav på kontroll av båda ägg och kött (salmonella).
Vaktel däremot räknas som hägnat vilt och faller under primärproduktion, alltså samma regler som vilt, bär och svamp.
Äggen får du sälja till vem som helst, även restauranger.
Köttet får du också sälja till vem som helst. MEN, du får inte på något vis påverka kroppen mer än att den är avlivad.
Du får inte plocka, ta ur eller stycka, för då måste du ha godkänd hygienanläggning (Länsstyrelsen).
Men om du säljer till restauranger, hela kroppar, så övergår hygienansvaret till dem eftersom de har godkänd hygienanläggning"