Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrade grönsaker- förvaring  (läst 2334 gånger)

vossnan

  • Inlägg: 1
    • Uppland
Mjölksyrade grönsaker- förvaring
« skrivet: 06 mar-11 kl 18:09 »
Hej!
Jag har hållt på och syrat grönsaker tidigare i glasburkar, och det har funkat jätte bra.
Och nu har jag fått en stor jättefint syrningskärl i födelsedags present.
Min fråga är nu om man efter att grönsakerna är klara måste packa om dom i mindre burkar? Blir dom sämra fortare om man har dom i det stora kärlet o hela tiden öppnar o stänger locket varje gång man ska ta? Hur gör ni?

 

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Mjölksyrade grönsaker- förvaring
« Svar #1 skrivet: 07 mar-11 kl 15:11 »
Det är klokt att packa om till mindre kärl, just för att skydda mot bakterieangrepp från luft som kommer till när man lyfter på locket och fiskar upp sina grönsaker. Däremot tycker jag att det är betydligt lättare att jäsa i en riktig jäskruka.
snus? vad är priset på en pris?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

449 gäster, 2 användare (1 dolda)
blomkruka

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser