Ett badkar är egentligen inte så bra för det är så stort och det går åt mycket vatten. Låt aldrig vattnet koka utan ta det när det är 80 grader. Vid lägre temperatur är det nästan hopplöst. Lägg grisen på magen i karet, fyll på så det går upp en bit på sidorna på grisen. Häll sedan 80 gradigt vatten på rygg/sidorna på grisen. Prova så översta skinnlagret med borsten går lätt att skrapa av. Gör det inte det så fortsätt hälla vatten på grisen. på så sätt går det åt mindre skållvatten. Har du ett lagom stort träkar som håller värmen bättre kan du klara dig med 50 liter skållvatten per gris. Då kan du ta det varmaste kranvattnet och koka i 10 litersgryta på spisen. Hälla över i en lika stor hink och sätta på en ny direkt osv. Men, det måste gå undan! Bättre med en brygghusgryta, men det är inte allom givet att ha en sådan i dag, inte heller ett träkar (men det kan man ju tillverka av spontade bräder).