Hejsan. Jag går jobbar på en gymnasieuppsats rörande fårskötsel och undrar om någon skulle kunna hjälpa mig med ett par frågor jag inte hittat svar på? Ganska bråttom med detta är jag rädd, så snabba svar uppskattas. Vilket fall:
Vilka utbildningar krävs/bör man gå som nybörjare inom fårskötsel och vilka erbjuder dem?
Ungefär vad tjänar man per djur vid slakt/kg, och för ull och skinn? Hur pass mycket varierar priserna mellan fårskinn när det gäller olika raser, och bör man räkna med att smak och kvalite på köttet varierar mellan raser? Vad krävs för att få ekonomin att gå jämt ut, och hur mycket plats kräver ett får?
Vid mejeriproduktion, vad krävs i hygienväg för att godkännas för försäljning?
Hur stor population skulle krävas för självförsörjning på fårmejeri och hur många timmars arbete bör man vara beredd att lägga ner per dag under sesången? Går det att ta reda på hur många mjölkbönder det finns i Sverige i dagsläget?