Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: speedwell skrivet 17 mar-08 kl 14:50
-
Skulle vara kul att få lite tips på mumsiga vegetarian/vegan recept till påsk. Äter man ägg är det ju inga problem (;)) men vad äter ni som utesluter ägg också?
Pajer är ju gott och går att variera i en oändlighet men hur gör man en äggstanning utan ägg?
Glad Påsk! :-*
-
Har dålig koll på vad man äter på påsk. Växte inte upp med några strikta tradtioner.
Här kommer iaf några tips från Djurens Rätt:
http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,6428242&_dad=portal&_schema=PORTAL
Att göra äggstanning utan ägg finns det otaliga varianter på: sojamjölblandningar, mosad tofu, mixa cashewnötter och koka upp med arrowrot.
Själv har jag bara gjort tomatpaj, mixade då tofu med sojagrädde, blandade i örter, citron och soltorkade tomater. Denna smet använde jag istället.
Ett tips om man saknar äggsmak är att införskaffa black salt och använda i "äggrätter". Har den "fisiga" smaken av ägg ;)
-
Äter man ägg är det ju inga problem (;)) men vad äter ni som utesluter ägg också?
Kanske passar äggplantan (http://www.odla.nu/vegt/aggplant.shtml) rätt så bra till påsk? ;D
-
Kanske passar äggplantan ([url]http://www.odla.nu/vegt/aggplant.shtml[/url]) rätt så bra till påsk? ;D
=D Ja faktiskt! Jag skar en äggplanta i lagom stora bitar, kokade dessa sladdriga i saltat vatten och lade dem i en vanlig sill-inläggningssås - det smakade nästan precis som riktig sill :)
Själv har jag bara gjort tomatpaj, mixade då tofu med sojagrädde, blandade i örter, citron och soltorkade tomater. Denna smet använde jag istället.
Det låter gott :) ska ta och prova det någon gång!
-
Äggplanta är smidigt som "sill", brukar göra vanlig inläggning med sillkryddor, senapssill och även chilisill. De senare två i en krämigare sås med vegomajonäs som bas.