Alternativ.nu
Djur => Biodling => Ämnet startat av: christelle skrivet 07 jul-14 kl 20:06
-
Recept på Honungsglass:
1 dl Honung
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Värm ½ dl av grädden lite och rör ut honungen i den.
Vispa resten av grädden ganska hårt och blanda sen noga ner äggulorna i den.
Blanda allt i en fin skål som tål kyla, ställ in i frysen helst 7-8 timmar.
Ta ut glassen en stund före servering och servera med färska bär.
-
Mmm, den glassen måste jag prova.
Ett annat användningsområde som alla provar på egen risk (jag gör så och lever o mår bra). När jag känner av de klassiska förkylningssymptomen så har jag en vanlig nässkjöljningskanna (sicket ord det blev) och förutom saltet i vattnet tillsätter jag en liten kladd honung. Och ja, det funkar för mig iaf :-). ( ja plus att jag ökar på mitt redan, i min sambos ögon, betydande honungsintag)
-
Honungsschampo
Blanda i en flaska:
½ dl honung
1 ägg
1 msk äppel- eller vitvinsvinäger
ev lite citronsaft
1 ½ tsk bikarbonat (vilket gör att blandningen kommer att skumma lite)
-
Provade honungsglassen. Den var otrolig. Kul när man har egen honung, egna ägg och nyplockade blåbär och hallon. Fantastiskt gott. Vi krossade lite digestivekex och strödde över. Fattas bara eget mjöd till.....
-
Kall myntasås med honung
Rör ihop:
En näve finhackad pepparmynta
1 burk eko creme fraiche
1-2tsk balsamvinäger
2-2½ msk honung
lite salt och citronpeppar
-
Tack Christelle för honungsglass receptet den blev jättegod.
-
Tack Christelle för honungsglass receptet den blev jättegod.
Vassego, ja, den är två önskningar i en - en god rfterrätt oh en snackis :D
-
stek äppelbitar med skalet kvar i en stekpanna smaksätt med honung och malen ingefära. ät glass till.
gott och enkelt.
-
Midsommarklassikern: jordgubbar, turkisk yoghurt och ringlad nyslungad honung över... Gott. Man kan klippa lite mynta över om man vill krångla till det.
-
Nu har jag gjort whiskeyhonung med en blandning av rörd och ympad honung och med cirka 1,5 % Grant´s. Det blev väldigt gott att ha på glassen och blir bra att ha som finpresent till vänner.
Vattenhalten blev dock drygt 20 % så man får kanske snabba på att äta upp den :-[
-
Experimenterat med inläggning av gurka och bytt ut sockret mot honung. Vad man får tänka på är att räkna om på vatten och honungsmängd och beräkna utifrån att honungen innehåller 20 % vatten.
Blev en mycket smakrikare och godare inläggningslag med honung jämfört med socker.
-
Recept på Honungsglass:
1 dl Honung
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Värm ½ dl av grädden lite och rör ut honungen i den.
Vispa resten av grädden ganska hårt och blanda sen noga ner äggulorna i den.
Blanda allt i en fin skål som tål kyla, ställ in i frysen helst 7-8 timmar.
Ta ut glassen en stund före servering och servera med färska bär.
Bjöd på denna glass i går och alla var stormförtjusta. Mycket god glass! Enkel att laga, supergrej helt enkelt.
-
Kul med både mat och snackis på samma gång :D
Björnbärsmarmelad med honung och vanilj
Björnbär 1-2 kg, plocka en del ej fullt mogna pga att de innehåller mer pektin
Väg kastrullen först och lägg sen i bären och mixa dem
Väg bärmassan
Tillsätt lika mycket honung som bären väger, snitta upp ½-1 vaniljstång och lägg i.
Koka länge (1-2 h) och sakta, skumma under tiden och rör försiktigt. Ta bort vaniljskalet, tillsätt ev. konserveringsmedel och häll på varma burkar.
-
Kan vi inte ha den här tråden på ett fast ställe?
Min 'hemliga' recept... Originalreceptet kommer ur Blixtkakor, men jag har anpassat det och nu är det de mest hälsosamma kakorna som finns, iaf de godaste.
Sesamkakor
4,5 dl dinkelmjöl, fullkorn
200g smör
1 dl honung
1 dl oskalade sesamfrön
Blanda allt, forma degen till rullar, skär dem i skivor (bli små kakor), lägg ut dem på plåtar. Platta till med gaffel och grädda dem i 10/11 minuter (175 grader).
-
Honungsdressing
Blanda ihop:
½ dl olivolja
1 dryg matsked honung
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad citron
svartpeppar och lite salt
Passar till alla sallader.
-
Jösses, så många spännande recept! :D
-
Ansiktsmask
Lägg på ett lager honung, är honungen hård ta lite vatten på ytan så glider masken ut lättare. Låt sitta 10-15 minuter och ta bort den med ljummet vatten.
-
Är det någon som har recept på honungsklubbor? Ett av mina finaste semesterbarndomsminnen; en biodlare i frankrike som sålde klubbor. Så otroligt goda de var!
-
De saluförs här http://www.biredskapsfabriken.se/se/artikel.php?kid=12-41&mall=lista.php&id=937 (http://www.biredskapsfabriken.se/se/artikel.php?kid=12-41&mall=lista.php&id=937)
Hittar ingen innehållsförteckning på nätet.
-
Det är nog en combi av honung och socker. om jag hittar ett recept ska jag placera det här!
-
Ernst smaksatte honung med olika finhackade kryddblandningar. (sändes igår på TV4)
http://www.recept.nu/smaksatt-honung (http://www.recept.nu/smaksatt-honung)
-
Han kokade nästan kristalliserad honung och smälte i vattenbad. Den värsta misshandel av honung jag sett i TV någonsin. Linell borde gett honom nyslungad färskhonung för smaksättning i stället för förstörd HF honung.
-
Han kokade nästan kristalliserad honung och smälte i vattenbad. Den värsta misshandel av honung jag sett i TV någonsin. Linell borde gett honom nyslungad färskhonung för smaksättning i stället för förstörd HF honung.
Hm, tycker nog också att han värmde på honungen väl hårt men det må vara honom förlåtet - såna här programinslag i populära program gör att en kan höja priset och snart få ut en vettig lön för biodlarmödan, eller åtminstone få tillbaka lite av sina utlägg :D
Men du kanske hyser nån slags aversion mot Ernst, verkar som om många män gör det ;D
-
Skulle vilja göra houngslikör. Har ni något recept?
Bara namnet får saliven att rinna till!
-
Honungsschampo
Blanda i en flaska:
½ dl honung
1 ägg
1 msk äppel- eller vitvinsvinäger
ev lite citronsaft
1 ½ tsk bikarbonat (vilket gör att blandningen kommer att skumma lite)
Jag provade det och shampot ger min slitna tunnhåriga lugg volym och lyster.
-
En burk Mjöd
1 del honung.
6 delar vatten
En nypa jäst
I med ingredienserna i burken. Skruva åt locket helt. Sedan skruva av precis så kolsyran kommer ut och att övertrycket inte släpper in något syre.
Låt stå tills dagen det har slutat bubbla. Du kan börja kolla efter det efter en vecka. Det kan ta två veckor också.
Lämnar du den efter att det har slutat att bubbla bildas vinäger. Honungsvinäger, det receptet ingick.
Häll av mjöden till flaska och förvara i kylen. Spara bottensatsen i burken, på med mer honung och vatten och brygg igen.