Korvtillverkning
Slut för den här gången, paket till frysen.
127
nov 07, 2013
|
Korvtillverkning
Korvknytning fast med rullning, fungerar med grisfjälster.
126
nov 07, 2013
|
Korvtillverkning
Provsmaka är en del av nöjet.
118
nov 07, 2013
|
Korvtillverkning
Fortsättning från igår. Nu med grisfjälster som faktiskt är enklare att jobba med men lite tunnare. Nu börjar man få till det!
123
nov 07, 2013
|
Korvtillverkning
Hur man lurar barnen att provsmaka smeten? Det här formatet gå alltid till 100% Ställ in en tallrik i kylen och är dom borta dagen därpå är dom ok.
176
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Till sist slutförvaring i frysen, några med 3 och några med 4.
175
1
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Lite lagom korvsnurr och knyt.
134
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Sista för idag. Skall in till stan och försöka få tag på mindre (smalare) och tunnare fjälster. Från inköp till färdig korv, ca 3 timmar. En stackars meter korv i timmen. Puh! De här tjockisarna kan man inte knyta och glänsa med heller, man får snurra på rad.
185
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Första korven ut, klämmorna är bra att ha tills man knutit ändarna.
132
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Fjälstret på korvhornet. Trist att bara fått tag på tjockt nötfjälster.
145
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Det är både geggigt och kul.
När korvsmetarna är blandade och fjälstret genomspolat är det bara korvstoppningen kvar.
SKITJOBBIGT HIT!
134
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Korvsmeten blandad.
131
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Dags att blanda till korvsmetarna.
138
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Meleringen beror på olika köttsorter och blandningar. Man blandar lite vända två.
150
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Allt körs två gånger med den näst finaste skivan.
132
nov 06, 2013
|
Korvtillverkning
Kör lök, vitlök och lite annat som skall vara med.
119
nov 06, 2013
|