Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Är det någon här som har erfarenhet av varmkompost som varmvattenberedare?  (läst 398 gånger)

länken

  • Inlägg: 156
Dokumenterade denna varmvattenberedare för helgen. Är det någon annan här som provat liknande lösningar?
Vänligen Niklas på Omställningsresan.
Videolänk
https://youtu.be/m-SmRS3U9xs
Smide, trä, dans och allmänt livsnjuteri.

 

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 11616
    • Östergötland
Ingen erfarenhet, men jag har stött på folk som tror att det blir en otrolig mängd värme ur komposter. Man får komma ihåg att det är sämre verkningsgrad än om man eldar upp materialet, och att det är lite känsligt eftersom kyla stannar av processen, och när du plockar ut varmt vatten för du in kallt i andra ändan. Att en bal brinner under en längre tid betyder ju inte att det är så många kWh som avges.

Men det finns värme att hämta där organiskt material bryts ned. Vi som har får och djupströbädd märker ju hur bra det värmer hos fåren. Det finns dock energi kvar då vi öser ut bädden och låter den multna färdigt på en betongplatta. Vore det inte så långt från huset så skulle jag gärna lägga ett rör under högen som fick förvärma vattnet till varmvattenberedaren.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

230 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser