Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Orolig bock  (läst 1604 gånger)

tyskland820

  • Inlägg: 11
    • Jämtland
Orolig bock
« skrivet: 13 sep-16 kl 08:21 »
Vi har sen två år tre getter som har killat. För tre veckor sen skaffade vi en bock(killing) ca 1, 5 år. Först verkade allt vara frid och fröjd. Getterna var lugna, de hade varit oroliga tidigare. Brunstat tror vi. Men nu avvisar de bocken som börjar bli orolig. Han bräker en del. Vill gärna ha vårt sällskap. Vi vill inte gärna ha en bräkande bock och kan inte alltid hålla på med honom.

SussiloII

  • Inlägg: 580
    • Småland
SV: Orolig bock
« Svar #1 skrivet: 13 sep-16 kl 09:52 »
Bocken har antagligen betäckt getterna och de uppskattar inte längre hans uppvaktning, så han bräker efter ert sällskap. Är getterna inte betäckta brunstar de snart igen och blir intresserade av honom. Bocken får helt enkelt lära sig att passa in i sin nya flock. Ju mer ni håller på med honom desto mer kommer han att bräka efter er. Har han sly/grenar och ris att syssla med så skulle jag strunta i hans bräkande.

skräptanten

  • Inlägg: 3815
  • Liten gård, möe arbete
    • Småland
SV: Orolig bock
« Svar #2 skrivet: 24 sep-16 kl 08:37 »
Han skulle nog behöva en bockkompis att vara med när inte getterna är intresserade av bocksällskap! Och när du ska hålla getter och bockar åtskilda för att undvika betäckningar i fel tid.
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser