Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Lappland barnfamilj letar efter hyresgäster på avlägsen sjötomt i Jokkmokk  (läst 752 gånger)

Elke

  • Inlägg: 3
    • Finland
Hej,

Vi är en barnfanilj som precis har flyttat till en sjötomt med 2 bostadshus och en timmerstuga. I Jokkmokk, 20 km från stan, mitt i skogen, på en udde, utan grannar, omgiven av naturreservat och Muddus nationalpark. Platsen är den perfekta inkörsporten till Laponias världsarv och de stora nationalparkerna (Sarek, Abisko, Stora Sjöfallet, Padjelanta).

Vi har 3 små barn som är 7 år, 3 år och 5 månader. Vi bor här permanent och vi letar efter hyresgäster som vill bo i andra huset. Livet är roligare med andra människor omkring dig :)
[/img][/img]
Huset är enkelt och gammaldags, men allt finns där. Huset har 3 sovrum, kök och vardagsrun. Det är möblerade. Uppvärmning: braskamin, el och luftvärmepump. I köket finns kylskap, fryser, ugn, elspis, vedspis.
5000 kr kallhyra. Egen elförbrukning och vedens pris ingår ej.
Gården finns 3 km från allmänvägen. Vi tar ansvar för snöröjningen hela vägen till huset.

Det finns en brygga vid sjön. En kanot för fiske finns tillgänglig.

Det finns ett litet växthus för att odla tomater, bönor, zucchini. Även ett jordgubbsland och möjlighet till ett stort potatisland. Massor av hallon och rabarber. Hjortron, blåbär, lingon i skogen bakom huset.
Bastun är nästan redo.

Finnes även: grillplats, utedass.

Körkort och egen bil behövs.

Ingen wifi, ingen fiber. Bra mobilteckning och 4G.

Närmaste kollektivtraffik i Jokkmokk (20 km). Nattåg från Stockolm till Murjek eller Nattavaara. Det finns djurhållningsmöjligheter utomhus på tomten.

Husdjur är välkomna.

Förskola, grundskola och gymnasium i Jokkmokk. Skolskjutsen kommer hit.

Tomten är 3 ha totalt med stor trädgård och lite skog. Skogarna runtomkring är fulla med svamp och bär. Goda fiskemöjligheter.

Om du dras till de landskapen, till snön och de milsvida skogarna, till fjällen, norrskenet och den tysta, vidsträckta nature, du är velkomna hos oss. Underbar plats, underbart hus. Lugn och stillhet, rikt djurliv. Omgivningarna är perfekt för bärplockning, fiske och jakt. Ligger direkt vid sjön som är en badsjö full med fisk. Nära till underbar natur, vandringar, berg. Vildmarkskänsla garanterat.

Skicka ett PM om du är intresserad så skickar vi en massa bilder, hyrespriset och mycket extra information.
If your dreams don't scare you, they are not big enough.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

286 gäster, 4 användare
xaelanar, Be, polyamorista, Castor fiber

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser