Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västmanland 4rok 4 mil norr om Örebro i bogemenskap / ekoby  (läst 995 gånger)

Teodor Ek

  • Inlägg: 2
    • Närke
Västmanland 4rok 4 mil norr om Örebro i bogemenskap / ekoby
« skrivet: 04 mar-23 kl 15:33 »
Hejsan! Vi söker nya medlemmar!

Här i bogemenskap / ekoby i Östra Bor utanför Lindesberg (ca 4 mil norr om Örebro) kommer vi att få en lägenhet på 4 rok om ca 125 kvadratmeter ledig i en gammal skola . I skolan bor i dagsläget fem vuxna och fem barn mellan 8 och 15 år, på gården finns även 5 katter, några hönor och några kaniner.

Då två av de vuxna och ett barn hittat sin drömgård och snart flyttar dit så söker vi nu efter fler människor som är intresserade av att flytta hit. Vi tror att ni är en familj på 3-5 personer som vill bo lantligt, har ett miljö- och hållbarhetstänk, gillar att pyssla och greja och vill ha mer gemensamt med era grannar än vad som är det vanliga när man bor i lägenhet, men ändå ha sin egen lägenhet.

Tomten är på 1,2 hektar, stora grönytor, en del skogstomt och åker/äng. Idag odlar vi lite för eget bruk men det finns gott om plats för utökning av odlingen. Vi försöker ha ett hållbarhets- och omställningstänk i det mesta vi gör. Tanken är att alla vi som bor i skolan hjälps åt att ta ansvar för underhåll av gemensamma ytor, trädgård och uppfart. Det finns idéer och drömmar om permakultur, att bygga ett nedsänkt växthus, större hönsgård och på sikt anlägga en skogsträdgård. Det är viktigt för oss att de som flyttar hit är intresserade av liknande saker och att vi hjälps åt med gemensamma projekt. Vi tänker att det är viktigt att vi träffas vid några tillfällen och lär känna varandra innan eventuellt kontrakt skrivs.

Lägenheten är på ca 120 kvm. Månadshyran är på 5362:-, exkl hushållsel och uppvärmning (jordvärme som delas med övriga i huset). Tre av rummen, hallen och badrummet är renoverat medan det fjärde rummet och köket kan behöva lite rust, beroende på vad ni känner är viktigt. Idén är att vi i så fall rustar tillsammans med er men att vi står för kostnaderna, givetvis utifrån tillgång på resurser. I huset finns matkällare, en gillestuga, tvättstuga, övriga biytor och en vind med förvaringsutrymme. På gården finns även ett garage, en pool, en lada och djurutrymmen. I huset finns även en lägenhet om 3 rok vilken tanken är att renovera och även den hyra ut framgent. Skolan är byggd 1929 och användes som skola fram till 80-talet. Sen dess har den varit privatägd. Bilder kan ordnas om så önskas.

Inom 500 meter finns två olika badplatser, där den ena har en brygga som byggdes av byns gemensamma krafter för tre år sedan. Det finns även en “Gymlada” där ideella krafter i byn bjuder in till tabata-pass en gång i veckan. Det är 3,5 km till Vedevåg med skola, dygnet-runt-öppen snabblivs och pizzeria, och 7 km till Lindesberg tätort med gymnasium, affärer, sjukhus osv. I båda Vedevåg och Lindesberg finns det bussförbindelser och till/från Lindesberg finns även tågförbindelser.

Skicka gärna ett meddelande och berätta lite om dig / din familj om detta låter intressant!   Jag kan nås på Facebook, Teodor Aspman Ek eller via telefon på 0704699175.

Vi hörs!
« Senast ändrad: 04 mar-23 kl 16:55 av Teodor Ek »
Undersöker möjligheten att starta upp eller ansluta till en ekoby någonstans i området Örebro län - Dalarna. Är du intresserad eller vet någon så PMa!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

270 gäster, 3 användare
orginallinus, Berberis, Ulmusglabra

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser