Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra bubbel på blommor  (läst 624 gånger)

Göra bubbel på blommor
« skrivet: 16 jul-20 kl 18:14 »
Hej,
Jag såg ett recept på fläderbubbel och tänkte att det borde gå med vilka ätbara blommor som helst. Älggräs är ju supergott men innehåller salicin som i kroppen omvandlas till salicylsyra, kusin eller nått till acetylsalisylsyra. Rent spontant tänker jag att man ju inte ska blanda alkohol och tex Alvedon. Någon som kan mer om det här och har något smart att säga?

Istället började jag fundera på rallaros, det kan man ju göra saft på och borde ju då även kunna göra bubbel på detta?

Någon som provat och vilka recept användes då? Det känns som att alla bubbelrecept på internet har mycket socker i och ingen verkar använda riktig vinjäst eller champagnejäst.

Jesus Kristus Är Guds Ord

 • Inlägg: 359
  • Bohuslän
SV: Göra bubbel på blommor
« Svar #1 skrivet: 16 jul-20 kl 22:37 »
möjligen så "själv neutraliserar" salicylsyra sig vid kontakt med syre.

misstanken finns iaf efter en snabb googling.  går säkert att göra experiement med svampar som sägs vara liknande människohud?


torbjorn

 • Inlägg: 12331
  • Medelpad
SV: Göra bubbel på blommor
« Svar #2 skrivet: 16 jul-20 kl 22:40 »
Alvedon har paracetamol som verksam beståndsdel, INTE acetylsalicylsyra.  Dessa två smärtlindrande och febernedsättande substanser har helt olika mekanismer för biverkningar, och det är helt olika försiktighetsregler som gäller för respektive substans. Man får INTE förväxla dessa båda substansers egenskaper.

Att det skulle finnas speciella sorters t ex vinjäst eller champagnejäst är en myt som omhuldas av diverse företag i branschen som förstår sig på att göra pengar på myten i fråga. Se vidare t ex https://de.wikipedia.org/wiki/Backhefe (eller motsvarande wikipediasida på något annat språk om så önskas, dock brukar de tyska sidorna vara bäst när det gäller naturvetenskapliga ämnen).

 

10%korkat

 • Inlägg: 2
 • korkadjast.blogspot.com
  • Västergötland
  • korkadjast.blogspot.com
SV: Göra bubbel på blommor
« Svar #3 skrivet: 01 aug-21 kl 07:47 »
Hej, gjorde fläderbloms bubbel förra året men glömde av den tunnan så det blev riktigt gött vin istället  ;)

Gör flädersaft (eller en annan blomma) med mindre  än till saft, mer citron och blommor alltså, jäs ut till "torr", låt den självklarna så har du bubbel. Kruxet kommer ju sen om du vill ha de på flaska ;D istället för socker kan man ju även jäsa på honung, blir då mjöd. Jäser själv en tunna med honung, vatten, älgört och Johannes ört.

Mvh


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

199 gäster, 1 användare
Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser