Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Odla hälsosamma saker?  (läst 1114 gånger)

forestav

  • Inlägg: 1
    • Uppland
Odla hälsosamma saker?
« skrivet: 15 aug-21 kl 20:48 »
Hej!

Jag har fått ett litet intresse för just odling och tänkte att det kunde vara kul att odla något hälsosamt då jag har ett stort intresse för kropp och hälsa.
Vad brukar ni odla inomhus som är bra för kroppen? Finns ju mycket vanliga saker såsom paprika, chili, osv. men vore kul med något unikt som något frö eller dylik! ;-)

Bästa Hälsningar
Filip
Frilansande entreprenör
https://kroppexperten.se/

mattias668

  • Inlägg: 2
    • Norrbotten
SV: Odla hälsosamma saker?
« Svar #1 skrivet: 03 jan-22 kl 14:10 »
All hemma odling borde vara hälsosammare i och med att grönsakerna har t.ex. mer mineraler och vitaminer än de som är industriellt producerade.

https://www.scientificamerican.com/article/soil-depletion-and-nutrition-loss/#

 

RinaRina

  • Inlägg: 47
    • Dalarna
SV: Odla hälsosamma saker?
« Svar #2 skrivet: 11 nov-22 kl 21:55 »
En mycket enkel och nyttig inomhusodling är ju att grodda!
Groddar blir klara på mindre än en vecka och bara daglig sköljning, glasburk och lämplig silande tyg, gummisnodd samt frön behövs, om en inte har specialkärl för ändamålet.
”För att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.”


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

352 gäster, 1 användare
Ibbe

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser