Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Ekonomi småskalig djurhållning  (läst 738 gånger)

MarkusE

  • Inlägg: 1
    • -
Ekonomi småskalig djurhållning
« skrivet: 17 okt-23 kl 12:46 »
Hej!
Jag och min fru har sedan ca ett år tillbaks tagit över min hemgård, jord/skogsbruk. Det har dock inte bedrivits jordbruk sedan -94:a så jordbruksmarken är utarrenderad.
Nu har jag börjat fantisera om att skaffa lite djur igen och har lite funderingar kring detta.
Min tanke är att ha SKB/Fjällkor på lösdrift, kanske 10 st till att börja med. Tänker dels att det är ett fint tillskott till gården, att få markerna betade och levande, och även för familj/barn, att få
växa upp med djur och jordbruk. Jag var fast övertygad om att bli jordbrukare när jag var liten, livet tog andra vägar men jag har alltid trivts med fysiskt jobb och maskiner.
Jag tänker också att det är bra för gården del, rent ekonomiskt. Att ha någon form av inkomst på gården som hjälper till med underhåll osv.
Försöker skaffa mig en ungefärlig uppfattning om hur ekonomin kring den typen av småbruk kan se ut. Vi har ca 14 ha jordbruksmark, fäbod på skogsskiftet så möjlighet till fäbobete finns vilket jag förstått
är positivt då extra stöd finns för detta. Har läst en del på jordbruksverket ang. stöd osv för att få någon uppfattning, men hade gärna fått lite input från någon med liknande förutsättningar.

På ett ungefär, hur ser ekonomin ut för ett sånt upplägg?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

273 gäster, 3 användare
xaelanar, lekman, kickan1971

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser