Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Kollektiv i stor lantlig villa utanför Göteborg  (läst 905 gånger)

MattiasR

  • Inlägg: 4
    • Västergötland
Västergötland Kollektiv i stor lantlig villa utanför Göteborg
« skrivet: 29 aug-23 kl 12:16 »
Välkommen till oss och vårt lantparadis utanför Göteborg!  :)   

Nu har vi ett ledigt rum i vår sekelskiftesvilla i utkanten av Hindås. Här kan man trivas och frodas om man om tycker om att dra sig tillbaka till lugnet i skogen, men ändå ha bra förbindelser in till Göteborg.

Vi försöker ha familje-stämning i huset där stödjer varandra och trivs tillsammans. Vi äter middagar och gör annat tillsammans spontant. Gemensamma intressen är musik och diverse konstnärliga uttryck. Vi söker någon som vill bo med andra och kan passa in hos oss.

Villan är rymlig med stora gemensamma utrymmen. Till huset hör ägor på 3 hektar med trädgård, en liten björkskog, en bäck och områden att odla på. Det har gått får och betat här innan vilket gör att det är stängsel runt ägorna. Det är praktiskt för hundar eftersom de kan gå lösa. Vi hade höns här innan så allting för hönshushållning finns på plats.

Precis nedanför tomtgränsen flyter Mölndalsån. Stigen som löper längs med ån kallas för kärleksstigen av Hindåsborna och är underbart vacker. Följer man ån ett par hundra meter uppströms kommer man till Västra Nedsjön. Där finns en badplats med en brygga och en liten strand där man kan sjösätta vår kanot.

Närmsta busstation ligger 150m bort och bussen tar 35-40 minuter till Korsvägen. Med bil tar det 25 minuter in till Göteborg. Med tåget tar det en halvtimma till Centralstationen från Hindås Centrum.

Hyran är 3 700kr/månad. Till det tillkommer el, internet, avloppstömning och sotning. Det har legat på i medeltal 700kr i månaden. Förutom detta delar vi på en deposition till husägaren. Huset har bergvärme och två kakelugnar som vi eldar i för att hålla nere elkostnaderna.

Vi som bor här:
Mattias kobbar hemifrån med att starta ett företag kring en uppfinning. Tycker om musikjam. Har en liten verkstadshörna för prototyptillverkning med 3D-skrivare och annat.

Jennie har tagit uppehåll från sina studier i humaniora för att jobba på ett hotell på Avenyn Är intresserad av allt kulturellt. Har en biosalong med stor filmduk på sitt rum.

Canberk är husets charmtroll från Turkiet. Han jobbar på sin magisterexamen i musik vid GU. Han försörjer sig genom att undervisa i musik över nätet och ge konserter. Har en inspelningsstudio i sitt rum. Har en youtube-kanal där man kan bekanta sig mer med honom: https://www.youtube.com/watch?v=kIyhklclhRk

Ludde är en väldigt, väldigt vänlig Jack Russel.

Den som är intresserad kan skicka ett meddelande för att komma ut på ett besök. 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser