Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Besprutning av odlingar giftigare än vi trott.  (läst 619 gånger)

kretslopp

  • Inlägg: 2236
  • mindre gård, nästan självförsörjande, pensionär.
    • Småland
Besprutning av odlingar giftigare än vi trott.
« skrivet: 01 jun-23 kl 16:24 »
I dag 1 juni 2023, berättades att vi får hjärnskador och påverkan på möjlighet att få friska barn, eller barn över huvud taget. Om påverkan på oss är samma som det var på försöksråttor. -Att försöksreultaten hållts hemliga av tillverkare och inte rappoterats till EU-s kontroll organ. 

Så köp inte ät inte det som är besprutat!
kretslopp

torbjorn

  • Inlägg: 13696
    • Medelpad
SV: Besprutning av odlingar giftigare än vi trott.
« Svar #1 skrivet: 01 jun-23 kl 17:53 »
Det kan vara på sin plats med länk till en artikel om saken också, i den finns också en länk till en mer vetenskaplig artikel. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hjarnstorande-bekampningsmedel-i-odling-av-potatis-lok-och-applen

Värt att notera är att den här larmrapporten framför allt avser ett enda bekämpningsmedel, eller snarare en enda aktiv beståndsdel, nämligen fluazinam, som används för att bekämpa bladmögel. Tydligen har problemen varit kända sedan flera år i den kommersiella odlarbranschen och det finns odlare som har slutat använda det för länge sen, se https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/svart-att-bekampa-bladmogel-utan-kemikalier .


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

252 gäster, 4 användare
xaelanar, Anette Unger, Jon.b, jogge

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser