Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Två hönor två kycklingar  (läst 73 gånger)

Svartkrokodil

  • Inlägg: 1
    • Skåne
Två hönor två kycklingar
« skrivet: 29 jun-22 kl 22:00 »
Hej fina forum,
Vill starta med att säga tack för alla kloka råd jag fått härifrån.
Står i ett dilemma då två hönor, en svart och en vit, blivit ruvsjuka, den svarta har lyckats med att få två kycklingar men har varit elak mot den minsta och pickat den mot ögonen. Så då valde vi att separera hönan från kycklingarna. Dom har varit i en egen bur inne hos hönsen. Det har lett till en stressad situation där både den svarta&den vita hönan går runt som tokar kring buren.
Nu har vi flyttat kycklingarna så att dom varken ser eller hör hönorna.
Men dilemmat är alltså om vi bör försöka släppa in kycklingarna till hönsen och se om de naturligt delar upp sig så att hönsen får vars en kyckling. Och hoppas på att den svarta hönan slutar vara elak mot den lilla kycklingen. Vågar vi det? Eller ska vi hålla kycklingarna borta från hönsen tills dom är stora nog att klara sig själva?

Ps vi har totalt fem höns och en tupp

Vad tror ni med mer kyckling/hönsmamma-vana?
Allt Gott,


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 6 användare (1 dolda)
eremit1, Lasse-hatten, per.martinsson, addebadde, ago009

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser