Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Polera krom  (läst 583 gånger)

lekman

  • Inlägg: 36
    • Värmland
Polera krom
« skrivet: 24 nov-20 kl 12:25 »
Har en 50-tals bil med kromad stötfångare där stötfångaren fått ligga o bli oxiderad. Nåt tips på bra metod att polera/lösa upp kromoxiden på ytan? Vet att det är dumt att gå på med Autosol då det lätt ger repor i ytan (förmodar att det är oxidpartiklar som gör det, repar alltså), så nån annan metod, citronsyra?
Lars

kentaur47

  • Inlägg: 92
    • Dalsland
Polera krom
« Svar #1 skrivet: 24 nov-20 kl 17:19 »
Jag har alltid gjort något som säkert verkar knepigt. Putsar kromet med svinto och Vim, varje vår. Har ofta fått frågan om det är nykromat . Fast man tänker ju att det säkert repar lite, o jag är inte så knusslig. Men glänser snyggt gör det Tipset fick jag dock av en som just sålt sin bil för 700tkr 🤷🏻‍♀️
Finns på gård med förhoppningen att bli allt mindre beroende, och allt mer självförsörjande. Har en go gubbe och
4  biologiska barn( varav två utflugna), samt flera andra ungar som står mitt hjärta nära. Djur och odling för eget bruk.

lekman

  • Inlägg: 36
    • Värmland
SV: Polera krom
« Svar #2 skrivet: 25 nov-20 kl 13:27 »
Har några kromdelar som jag redan har gått på för hårt med Autosol och fått repiga, kan tänka mej att prova din metod på dom. Om det finns kvar av skikttjockleken så borde det ju gå att polera bort reporna oxå, även om det nog kräver lite tur eller finess


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

378 gäster, 6 användare (1 dolda)
Lars Sjöström, Znibban, Ett svart får, aronsson, Bäcken gård

* Forum

* Om tidningen Åter- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser