Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nybörjar frågor om myskankor  (läst 580 gånger)

Emmie Klemedsson

 • Inlägg: 2
Nybörjar frågor om myskankor
« skrivet: 17 jan-22 kl 11:53 »
Hejsan! Igår fick vi hem 1 drake och 3 honor. Vi är nybörjare på myskankor men har läst en hel del om dem och har funderat väldigt länge på att skaffa, så igår kom äntligen den dagen! Nu bor dem i vår hundgård där dem har en liten barnpool, hundkoja med spån i botten och massa halm. Dem sov där inne hela natten och gick ut imorse. Har också en vattenskål bredvid deras mat. Nu till frågorna 😂 Vi har lite stubbar i skogen bredvid oss, gillar dem att hoppa upp och sätta sig på höjden? Tänkte isåfall ta 4-5 stycken och sätta i gården. Tänkte också om dem tycker om lite bredare grenar att sitta på? Tänkte isåfall såga ner en gren från vårt äppelträd och fästa i gallret. Hur länge ska dem va i hundgården innan vi släpper ut dem? Vill att dem ska känna sig hemmastadda först så dem inte får för sig att sticka, alla är vingklippta just nu. Kommer inte på fler frågor, men hade varit kul om nån här inne kan berätta lite tips på hur dem ska trivas så bra som möjligt 😊

anne-li

 • Inlägg: 2211
 • Vegan (en etisk fråga) ekologi-klimatsmarta val!
  • -
SV: Nybörjar frågor om myskankor
« Svar #1 skrivet: 17 jan-22 kl 13:12 »

Fannys fåglar har flera goda råd om myskankor och hur du sköter myskankor
https://fannysfaglar.se/vara-arter/myskankor.html
Hon skriver också att de är underbara med exempelvis barn och andre djur!
« Senast ändrad: 18 jan-22 kl 10:54 av anne-li »
A free spirit-independent straight female som älskar livet!
Sko-storlek 42!

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 13049
  • Östergötland
SV: Nybörjar frågor om myskankor
« Svar #2 skrivet: 17 jan-22 kl 13:30 »
Jo, de tycker om att sitta högt ibland så de ser bättre. Ge dem gärna lite olika grejer så de kan välja. Tror du behöver ha dem inne några dagar och vara med i början när de får röra sig på tomten. Se till att de faktiskt kommer till dig när du lockar först, så blir det tryggare när du släpper ut dem. När du vallar dem så är en pinne eller räfsa/kvast bra att ha, för de är lätta att styra då. Och bered dig på att gå sakta, för de gillar inte att stressa. Se också upp med deras fötter om det blir för många minusgrader på marken, typ torr kall snö.

Honorna har alltid varit trevliga mot barn och djur (inte sniglar, maskar, grodor och ormar då, för de slinker ner), men drakarna kan vara lite jobbiga om man har otur. Men den som blir utsatt för en vaktande anka märker det, och de siktar inte på ögonen som kan vara risken med arga tuppar och barn i fel höjd.

 

Efwa

 • Inlägg: 246
  • Uppland
SV: Nybörjar frågor om myskankor
« Svar #3 skrivet: 17 jan-22 kl 15:27 »
Fågelinfluensan härjar fortfarande så tänk på att inte ha dem ute på tomten förrän den är över.
Man kan ha dem i gård om man inte säljer ägg eller kött.

Emmie Klemedsson

 • Inlägg: 2
SV: Nybörjar frågor om myskankor
« Svar #4 skrivet: 19 jan-22 kl 11:58 »
Tack för svaren!! 😊😊


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

324 gäster, 5 användare
mohsart, javill, malarmaster, alternaiv, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser