Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Sängkläder  (läst 915 gånger)

anne-li

  • Inlägg: 905
  • Vegan (en etisk fråga) ekologi-klimatsmarta val!
    • -
SV: Sängkläder
« Svar #20 skrivet: 07 jan-22 kl 13:48 »
Hallå hallå, nu frågade jag om hållbara (alltså slitstarka) sängkläder.

Jag bad alltså (om det var oklart) om tips om sängkläder som ni själva använder och tycker är bekväma och håller länge.


Jag kör med handtvätt en gång i månaden då jag inte har tvättmaskin, så dom borde knappas nötas av det. Borde nog tvätta oftare  :-[
Nu vänder jag på mig ganska mycket under natten, lakanen nöts säkert mer av det än tvätten. Svettas gör jag också ibland, kanske har frätande svett?  ::)


Men det är ju skillnad på bomull och bomull, och lin och lin. Ja, jag gillar linnetyg, men allt linnetyg är ju inte av samma kvalitét.

Naturtyg som bomull, lin och även fårull påverkas ju av grundkvalitéten och bearbetningen, och eventuella kemikalier. Har du från början kass ull, som du sedan kardar alldeles för länge, kommer du få en dålig tråd då du spinner, och ett klent tyg då du väver.

Lakanen jag köpte förresten är "stentvättade", det var kanske lite onödigt, nu letar jag ett annat märke. Norrgavel kikar jag på :)

Finns där inte en Röda kors butik i Umeå?
De brukar att vara bra på att sorterar de sängkläder de får in som gåvor och du kan fynda bra kvaliteter till små pengar!
A free spirit-independent straight female som älskar livet!
Sko-storlek 42!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser