Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  har får flera hinnor  (läst 1314 gånger)

ANNE-CHARLOTTE HALLBERG

  • Gäst
har får flera hinnor
« skrivet: 19 sep-17 kl 18:55 »
Jag måste få fråga er erfarna fårägare, om fåret har flera hinnor, under huden? Det är en diskussion på en fb-sida, för angorakaniner, där vi har sagt att angorakaninen har flera hinnor, och om man skulle klippa i den översta hinnan, så är det ingen fara, kaninen sköter det själv. Nu har jag hört att samma gäller får, stämmer det?

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 13125
    • Östergötland
SV: har får flera hinnor
« Svar #1 skrivet: 19 sep-17 kl 21:19 »
Om du klipper ett hål i skinnet (skall man inte göra, men det kan hända) så läker det utan åtgärd i de flesta fall. En del fårklippare kan lämna prickiga får efter sig. Ingen fara skulle jag väl inte säga, men oftast går det bra. Fåren har dessutom antiseptisk olja i ullen.

Var noga med att spänna skinnet när du klipper, akta ljumskar och "armhålor" och använd helst en snäll kam när du är ovan.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

418 gäster, 3 användare (2 dolda)
Birgitta Sjöholm

* Forum

* Om tidningen Åter- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser