Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Favorithönan röd i nacken  (läst 235 gånger)

Svarttuppen

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
Favorithönan röd i nacken
« skrivet: 28 apr-22 kl 10:30 »
Hej!

Vår ivriga unga tupp nyper tag i nacken så att favorithönan nu är helt kal några centimeter i nacken och från öra till öra, och nu har huden börjat bli röd så det närmar sig sår. Vad kan man göra för att hjälpa henne?
Jag läste ett råd om att smörja med zinksalva för att övriga hönsen inte skulle börja picka på det röda, men då trodde tuppen tydligen att han hade fått en ny höna och kurtiserade hela dagen = inte bättre för henne direkt!  ::)
Vi har 5 hönor, 1 tupp och 2 styck 5-veckors kycklingar i dagsläget. Det är enbart tuppen som tar hand om kycklingarna (nybörjare-mamma), så han uppvaktar alla 5 hönor.

Någon som har idéer/erfarenhet av detta?
Kan det gå bra att isolera henne tillsammans med den näst mest plockade en veckas tid i en mindre hönsgård vi har precis intill utegården, så de kan läka lite utan att vara ensamma?
 
Hoppas han är mindre ivrig nästa år när hormonerna inte rasar på samma sätt, sååå duktig och snäll tupp annars!
« Senast ändrad: 28 apr-22 kl 16:33 av Svarttuppen »

Svarttuppen

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
SV: Favorithönan röd i nacken
« Svar #1 skrivet: 29 apr-22 kl 17:55 »
Ingen som har upplevt detta? Hur som helst löser det kanske sig själv nu när de äntligen får komma ut igen! Vilken underbar nyhet :D

simon.arvestrand

  • Inlägg: 725
    • Östergötland
SV: Favorithönan röd i nacken
« Svar #2 skrivet: 29 apr-22 kl 19:19 »
Ingen som har upplevt detta? Hur som helst löser det kanske sig själv nu när de äntligen får komma ut igen! Vilken underbar nyhet :D

Inte mycket att göra mer än att antingen skaffa fler höns eller separera på dom , jag har iallafall inga andra förslag, har haft liknande ett antal ggr


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

242 gäster, 1 användare
Björkris

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser