Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  kissar getterna i sängen?  (läst 543 gånger)

rovis

  • Inlägg: 17
    • Gotland
kissar getterna i sängen?
« skrivet: 14 nov-20 kl 17:57 »
Liten getfundering på sistone. Mina tre dvärggetter sover i upphöjda "getsängar" dvs en träram på en lastpall med halm i, men det blir så blött under och jag fattar inte, ligger dom och kissar i sina sängar på nätterna? Det kanske är så dom gör, vill bara försäkra mig om att det inte är någe galet..friska djur annars.

skräptanten

  • Inlägg: 3815
  • Liten gård, möe arbete
    • Småland
SV: kissar getterna i sängen?
« Svar #1 skrivet: 15 nov-20 kl 07:03 »
Nej, friska getter kissar inte liggandes. Däremot kissar de ofta det första de gör när de stigit upp (oavsett tid på dygnet), och står de då kvar i sina "sängar" en stund så kommer de alltså att kissa där. Det är heeelt normalt getbeteende  :) .
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

390 gäster, 7 användare (2 dolda)
laolandsuggla, fri, Banelinjen, Radar, Galaxie

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser