Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hjälp, min surdeg... För sur?  (läst 698 gånger)

Lolia

  • Inlägg: 3
    • -
Hjälp, min surdeg... För sur?
« skrivet: 16 jul-24 kl 16:37 »
Har satt en deg med min surdeg. Men den smakar på tok för syrligt... Är det bara att kassera? Eller kan man rädda den på något vis?
Gjort en bulldeg denna gång. Testat förut o det blev bra. Men den här gången hade jag inte matat surdegen på en vecka (i kyl) och det verkar ha varit för långt emellan. Iaf. Gjorde fördeg som såg ut att ta sig bra. Fina bubblor. Sen en deg på det. Luktar o smakar för syrligt....

Rädda hur? Eller kassera?

fri

  • Inlägg: 2602
  • Fråga om du vill veta
    • Östergötland
SV: Hjälp, min surdeg... För sur?
« Svar #1 skrivet: 16 jul-24 kl 20:16 »
Jag tycker det är lite vågat att sätta surdeg i rötmånadstiden, frammåt september tror jag att det går lättare att få önskad jäsning.
"Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig.
Du måste gå till dem ibland också"

 

javill

  • Inlägg: 11467
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Hjälp, min surdeg... För sur?
« Svar #2 skrivet: 17 jul-24 kl 15:37 »
Om degen ska vara till frallor kan det kanske funka ändå. Upplever att lite av syrligheten försvinner i ugnen.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

349 gäster, 1 användare
javill

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jag älskar när tidningen kommer! Myskväll och massor med läsningar!
/Melissa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser