Det fungerar alldeles utmärkt! Även i Norrland! Vi har kört så i alla år utan några problem.
Man ser när det börjar bli äckligt därinne, det räcker med tex ett lager från en rundbal, eller 10-20 cm löshalm så att det blir torrt, hö som börjat bli otjänligt som foder, gammalt gräs man slår av från vallar som skall rensas, osv fungerar om man vill återbruka.
Dock är det väldigt mycket jobb att gräva ur djupströbädden sedan, men det är prima gödsel som ger utmärkt mull till jordförbättring!
Kom ihåg bara att inga djur får vistas i fållan månaderna efter att man just grävt ur den, annars kan de få i sig stelkrapsbakterier om de äter av underlaget den legat på medan det är vått.
Vi brukar bottna med några centimeter torv om det är ett fast underlag, med jord verkar det fungera ändå.
Har haft detta både till två getter vi hade hemma och till lösdriftshall för över 100 får ( till getterna gick det bara åt någon liten famn att bättra med i veckan, dessutom drar får och getter ner allt de inte kan äta på golvet så detta hålls till stor del torrt automatiskt om det bara är några djur), så det verkar inte spela någon roll.
Det fungerar till kor också men då går det år betydligt mer strö, dessutom äter kossorna av de grova stråna så de brukar vilja dra ut strån ur bädden, men det är inte hela världen om de råkar få i sig mindre mängder av underlaget.
Jag vet inte med mjölkkor men till köttkor och kvigor fungerar det utmärkt, även med kalvar.
Känner man djuren är det bara att gå in och kasta på mer strö när det börjar bli vått, de trampar ihop det själva.