Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Ostkornen tappar vasslen  (läst 1107 gånger)

Stadsbarn

  • Gäst
Ostkornen tappar vasslen
« skrivet: 15 nov-09 kl 16:48 »
Jag har gjort en fantastiskt god camembert, smakmässigt, av komjölk.
Men jag tycker inte att ostkornen fick rätt konsistens, de tappade för mycket vassle.
Likaså har jag gjort en "hårdost" som ännu inte lagrats färdigt men jag fick aldrig det rätta "gnisslet" i ostkornen. Likaså där misstänker jag att den tappat för mycket vassle, den är misstänkt tung och platt.... Jag vet att man inte ska värma ostmassan för snabbt, men vad gäller camemberten så håller den ju ungefär samma temperatur under hela tillagningsprocessn och varmhålls med hjälp av vattenbad. ca 30-32 grader. Är det någon som har någon idé om vad jag gör för fel?

esten

  • Inlägg: 2325
    • -
SV: Ostkornen tappar vasslen
« Svar #1 skrivet: 15 nov-09 kl 17:14 »
Hej !
Med hårdosten tror jag inte efterrörningen var tillräckligt lång , efter sista uppvärmningen under det att den svalnar lite innan du tar upp i formen så ska osten röras med jämna mellanrum . Det brukar ta ca 20 min , eller tills du känner att du har rätt "gnissel ".
Med camenberen tror jag det är motsatt , att osten fick vila i massan för länge innan du la den i formen .


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

409 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser