Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vattenkefir - hur sött?  (läst 1539 gånger)

Vattenkefir - hur sött?
« skrivet: 01 apr-09 kl 17:58 »
Hej!

Jag gör vattenkefir, men undrar om någon vet hur mycket socker som finns kvar efter de 2-3 dygn som "jäsningen" tar för att få en färdig dryck? Min man har nämligrn diabetes och jag vet inte om denna dryck är lämplig för honom ur sockersynpunkt.

Gunilla

 

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Vattenkefir - hur sött?
« Svar #1 skrivet: 06 apr-09 kl 11:55 »
Eventuellt skulle du kunna prova att mata bakterierna med fruktos eller inulin istället.
Nackdelen med fruktos är att det kan höja blodfetter istället för blodsockret.
Inulin är kolhydratkedjor bestående av framförallt fruktos och kan inte spjälkas av kroppen utan endast av bakterier.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

617 gäster, 2 användare
torbjorn, Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser