Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Lammpölsa  (läst 22895 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Lammpölsa
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:30 »
Datum: 2 september, 2002 ;


Till middag kan man sedan provsmaka storkoket av pölsa. Hjärtslagen (hjärta+lungor) bör alltså legat i blöt över natten, med ett snitt i hjärtanen. Har du annat småkött kan du använda det också. Skär allt i småbitar och koka i lättsaltat vatten, precis så det täcker, i en stor gryta. Ta upp köttet, låt rinna av och mal det sedan i en köttkvarn. Nu ska det kokas korngryn, det ska vara lika mycket kokt korngryn som malet kött. En dl korngryn blir vid kokning ca 3 dl. Koka grynen i spadet från köttet. När grynen kokt färdigt blandas de med köttet och ganska mycket fräst lök.
Sedan kommer kryddningen: mejram och vitpeppar, kryddpeppar och kryddnejlika, lite ättika och lite sirap. Man vill gärna få en liten sötsurbrytning, ett alternativ är att smaka av med spad från inlagda rödbetor.
Receptet i sig är väl inte så snabbt, men när man väl fryst i påsar eller kokat in pölsan på burk, går det snabbt att värma den och servera med kokt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

467 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser