Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sur- och sötkörsbär  (läst 1368 gånger)

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Sur- och sötkörsbär
« skrivet: 20 jul-08 kl 12:55 »
Är det bara surkörsbär som funkar att använda till saft och sylt? Och i så fall varför inte sötkörsbär?  ???
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

 

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Sur- och sötkörsbär
« Svar #1 skrivet: 21 jul-08 kl 22:57 »
För att dom inte innehåller tillräckligt med syra. Blandar du sötkörsbär med socker och kokar ihop till sylt eller saft kommer det inte att smaka speciellt mycket, bara en fadd, platt, kvalmig smak. Möjligen kan man tillsätta citronsyra eller liknande för att balansera det hela men det ska vara riktigt sura och kärva bär för att det ska bli nåt bra av det hela.

Söta körsbär duger bara till att äta färska som dom är.

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Sur- och sötkörsbär
« Svar #2 skrivet: 22 jul-08 kl 12:49 »
Tack för det snabba svaret! Då har jag saken klar för mig! Men man kan ju göra körsbärspaj... *dregel*
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Sur- och sötkörsbär
« Svar #3 skrivet: 02 aug-08 kl 13:57 »
Men vad kan man använda sötkörsbär till? Förutom att stoppa direkt i munnen...
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

524 gäster, 3 användare
sälen, Mr.O, Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser