Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?  (läst 21151 gånger)

gotthard

 • Inlägg: 152
Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« skrivet: 09 sep-07 kl 22:28 »
Hej!

Vi är framöver i behov av lite hjälp på gården, framförallt i grönsakslanden, och grunnar på en tvåhjulstraktor.

Har du en sådan?
Är den bra?
Vad gör du med den?
Kan man hacka ogräs mellan raderna?
Tips om särskilda märken?
Går det att dra hem timmer från skogen med den?
Finns det reservdelar och redskap att få tag i om man köper en äldre variant?

Glad för alla svar i ämnet!

Filip Skräplund

 • Inlägg: 4577
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #1 skrivet: 09 sep-07 kl 22:37 »
En sån här skulle jag kunna tänka mig för egen del:

http://belos.plingeling.net/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
"I never did give anybody hell. I just gave them the truth and they thought it was hell."  Harry S. Truman

Tapio

 • Inlägg: 1314
  • Västergötland
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #2 skrivet: 09 sep-07 kl 23:51 »
Halaj!

Jag har en belos IL 222.
Jag köpte den mest för att skotta snö med, men jag fick inte tag i en plog förrän sent på vintern så jag har egentligen inte använt den än.
Det jag har kunnat konstatera är att den är förbannat rolig att köra.
Motordelar till den skall finnas att få tag på. Andra delar är nog knepigt. Men en Belos består ju inte av så många delar och det som ligger utanpå motor/växellåda kan man nog laga med lite "bonnsmide".
Dra timmer är jag tveksam till. Min har 10 hk, och det borde ju räcka men jag tror att det kan vara knepigt att få fäste i lös mark och så. Och markfrigången är rent usel, speciellt om du har lite mindre hjul.
Det finns modeller med diffspärr, men min har öppen differential.

Det dyker upp tillbehör till Belos på blocket titt som tätt, men det brukar oftast vara sådant som fastighetsskötare har användning av. Typ sopborste, vagnar att strö ut halkbekämpningsflis med, snöslunga, gräsklipparaggregat mm. Jag har aldrig sett en jordfrästillsats och inte heller en jordplog.

Slutligen vill jag tipsa om att det fanns en artikel i tidningen åter för ett par nummer sedan, om enaxliga småtraktorer. Artikeln var ganska lång och bra. Tyvärr minns jag inte vilket nummer det var. Kanske kan du maila och fråga? Man kan alltid beställa gamla nummer.

//T


Monder

 • Inlägg: 25
  • Uppland
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #3 skrivet: 12 sep-07 kl 13:34 »
Hej!

Jag har en Agria 1700 från 50-60talet. Det är en tysk kvalitetsmaskin som känns som om den aldrig kommer att gå sönder.

Den har en 7hk Ilo-motor på 250cc. 1700modellen finns också med en Hatzdiesel på 8hk 450cc. Det finns också en kraftigare modell som har en 12hk diesel.
Maskinen har tre växlar fram och en back, är diffad men valfritt hjul kan frikopplas med speciella spakar. Spårvidden kan ställas in i fyra olika bredder mellan drygt 300mm och runt 700mm...ungefär. Bra vid radrensning. Den har också två kraftuttag som normalt är riktade bakåt som tex vid jordfräsning, radrensning - men kan också riktas framåt genom att styret svängs runt så att det går att koppla en slåtterbalk, snöslunga, borste eller hänga på ett snöblad.

Jag använder maskinen främst för transporter i trädgåden och i närområdet. På trean gör den mellan 15 och 20km/timmen. Som jordfräs är den effektiv, har fräst upp en gammal äng full av rötter och maskinen jobbade sig lätt igenom trots att många rötter var flera centimer i diameter. Vid sådan djupfräsning finns en speciell lågvarvsväxel.

Har försökt köra ut ved och klenare timmer men här är den bökig. Man måste ha bred spårvidd och då blir den tungstyrd och den rycker och far. Helst måste man ha bägge händerna på styret och då blir det svårt att hinna med att frikoppla än det ena, än det andra hjulet. Så går man där mellan maskin och vagn och skall runda ett träd och ett av hjulen får tag i någon rot under mossan och kastar maskinen inåt mot trädet så att man får trädet mellan maskin och vagn....det händer gång på gång..

När det gäller tillbehör så har jag köpt slåtterbalk, snöblad, snöslunga på blocket. Andra tillbehör är enskärig växelplog, borste och olika harvar. Priset för maskinen som för det mesta säljs som jordfräs brukar ligga på mellan 4 och 15000:-

Maskinen tillverkas fortfarande i Tyskland försök Googla på Agriaverke..nånting.

vilde

 • Inlägg: 138
  • Skåne
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #4 skrivet: 21 sep-07 kl 00:32 »
Jag har en Agria 19 hk diesel, elstart, med jordfräs annars är min maskin liknande Monders efter beskrivningen att döma. Alldeles nya knivar till fräsen i våras, körd några timmar sedan dess. Eventuellt kommer jag att sälja den nu i höst.

Filip Skräplund

 • Inlägg: 4577
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #5 skrivet: 21 sep-07 kl 06:35 »
Slutligen vill jag tipsa om att det fanns en artikel i tidningen åter för ett par nummer sedan, om enaxliga småtraktorer. Artikeln var ganska lång och bra. Tyvärr minns jag inte vilket nummer det var. Kanske kan du maila och fråga? Man kan alltid beställa gamla nummer.

//TÅter nr 4/06 har en artikel om tvåhjulstraktorer.
"I never did give anybody hell. I just gave them the truth and they thought it was hell."  Harry S. Truman

Körven

 • Inlägg: 1232
  • Värmland
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #6 skrivet: 13 okt-07 kl 21:27 »
Nä fy fan för skit.........kan nog fungera om man har asfalterat.Min fastnade och slirade för jämnan,totalt oduglig.Hade snöslunga till den, men fastnade det en grankotte  så stannade den.Jord fräsen fungerad så där men det var slitigt att köra den.Sist så körde jag fast i paddocken med snöslungan,då var jag färdig att spränga den i luften.
Men kom på bättre tanke och satte in en anons på Blocket,det bästa med Belosen var att den var lättsåld.Det ringde nästan med en gång,dum som jag är så lovade jag den första att han fick köpa den.Spekulanterna bjöd över men affär är affär.Det visade sig att det var på tok förbilligt jag sålde den för.
                            Körven
Agent i underlättelsetjänsten.
Lurar aldrig den fattige eller förför gammla kärringar.

donderboss

 • Inlägg: 184
  • -
Re:Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #7 skrivet: 17 okt-07 kl 08:49 »
hejsa!
Jeg har haft tohjuls traktore i mange år a ulika slags!
Kender ikke til belos.
Men agria er en solid och bra traktor ,men kan være lidt dyr i reservedela .Irus er en jætte fin maskein ,meget let betjent og stabil ,men også dyr i reservedele!
ferrari har jeg også gode erfaringer med!
De er bra at rense bort ukudt mellem rækker af grøntsager ,det er inte bra at fræse der ,man får for mange nye ukudtsfrø up ,det er nasten skruen uden ende ,men med luge jarn eller gåse fødder bliver det fint ,og det er en tohjuls traktor bra til.
At slæbe træ af skogen ,det tror jeg inte de er bra til, da skal det være på en vagn
Jeg var inte klar på ,at dom dage der bare kom och gik ,var sjalve livet

Anders Plogen

 • Inlägg: 219
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #8 skrivet: 20 maj-08 kl 23:16 »
Har hittat en agria som jag funderar på att köpa. Men den är utan redskap. Var får man tag på t.ex. en fräs som passar? Har redskapen någon form av "universalfäste" som passar till alla olika tvåhjulstraktorer eller är de specifika för varje märke?

Fridolf2

 • Gäst
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #9 skrivet: 21 maj-08 kl 09:58 »
Det ska du nog inte hoppas för mycket på, dom har nog sett till så dom bara passar sin egen modell ::)

Johannes i Stavre

 • Inlägg: 514
  • Jämtland
  • Revsunds Honung
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #10 skrivet: 21 maj-08 kl 10:58 »
Hej!

Har en Belos 285 på jobbet. Den används för att klippa gräs, borsta gräsmattor och väger och sprida sand/grus i vintern. Vi har även en jordfräs till men den har jag aldig använt. Men det finns mycket redskap till dessa maskiner. Googla på: jag och min gamla belos.

Tekniken är enkel och hittills har vi inte haft stora problem med den. Jag förstod att det kan vara svårt att hitta vissa reservdelar.

Att styra är väl liten för tung tycker jag.  :-\

Björkåsen

 • Inlägg: 46
  • Västergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #11 skrivet: 07 mar-09 kl 08:20 »
Vi har en avstyckad gård med ca 1,5 ha åker. På 0,5 ha eller strax därunder tänker vi odla köksväxter. Vi är inne på att i hög grad tillämpa marktäckning. Både min sambo och jag lider av mer eller mindre allvarlig teknikfobi, och vi har därför följande inställning: så lite teknik som möjligt på gården. Och den teknik som vi inte kan undvika, den ska helst vara så ny som möjligt så att den förhoppningsvis håller i några år. Därför har vi funderat på om en tvåhjulstraktor kunde räcka för våra behov. Har någon några synpunkter på den saken?

Har hittat den här på nätet:

http://www.kultivator.cz/staufcik-mks-kultivatory-malotraktory-mks-60.htm

Den säljs inte i Sverige, men kan kanske direktimporteras, har inte kollat upp den saken. Priset verkar rätt hyfsat i alla fall.

Vallen skulle man kanske kunna bryta och förnya med hjälp av grisar, tänker vi. Och på gården finns det en gammal hästräfsa som har konverterats för att kunna dras av traktor. Den kanske man skulle kunna dra med sådan här, för att få in det nyslagna gräset till marktäckningen. Eller vad tror ni?

Mårten Swärd

 • Gäst
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #12 skrivet: 07 mar-09 kl 08:40 »
Rent spontant tycker jag den ser lite liten ut.. Men jag vet inte, har lite för lite erfarenhet av sådana..

Jag tror nog heller inte att direktimport är någon höjdare om ni nu inte är så förtjusta i att meka, går något sönder så finns ju ingen garanti och att få tag i reservdelar kan bli svårt/dyrt.

Jag skulle nog hellre satsa på en Belos, även om de är lite äldre så är det ändå ett känt och beprövaqt märke, det finns reservdelar och går de sönder kan närapå varje by-mekaniker laga dem. Till kraftutaget på en Belos går det ju att sätta allehanda redskap, slåtterbalk, jordfräs, gräsklippare m.m.
Kolla denna, förvisso utbytt till en Honda-motor. http://www.blocket.se/vi/20183555.htm?ca=14_s
eller denna
http://www.blocket.se/vi/20401589.htm?ca=14_s

Om det nu ändå är nytt som gäller så skulle jag satsa på något som säljs i Sverige, om nu skälet är att man inte gillar/vill/kan meka. Går det sönder då så finns det ju garantier i.a.f.

Björkåsen

 • Inlägg: 46
  • Västergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #13 skrivet: 07 mar-09 kl 09:15 »
De nya tvåhjulstraktorer som säljs i Sverige är avskräckande dyra, tycker jag, i alla fall de modeller som jag har hittat. Det var därför som jag blev frestad att söka mig utomlands. Men din tanke har slagit också mig: går en direktimporterad maskin sönder så finns det inga garantier. Och att få fram reservdelar kan kanske också vara dyrt.

En annan nackdel med nya tvåhjulstraktorer som säljs i Sverige är att det bara är de riktigt dyra modellerna som har ett ordentligt redskapssortiment. I alla fall som jag har sett.

Men om man väljer att köpa en begagnad sådan här, t.ex. en Belos, vågar man räkna med att kostnaderna för reparationer blir lägre än för en vanlig begagnad traktor? Om man nu väljer att inte meka själv?

jenses

 • Gäst
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #14 skrivet: 07 mar-09 kl 13:12 »
Men om man väljer att köpa en begagnad sådan här, t.ex. en Belos, vågar man räkna med att kostnaderna för reparationer blir lägre än för en vanlig begagnad traktor? Om man nu väljer att inte meka själv?
Jag hade en lite defekt Belos, som jag inte själv klarade att laga.
Att hitta en verkstad var omöjligt, ingen av dem tillfrågade var beredd att laga maskinen åt mig.
Så nu blev det en gammal Volvo-traktor istället, nästan varje verkstad kan laga den,
reservdelar och redskap finns tillräckligt, och de är lättare att laga eller bygga om.

torbjorn

 • Inlägg: 11534
  • Medelpad
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #15 skrivet: 08 mar-09 kl 22:00 »
Den svaga punkten på Belosmaskinerna brukar vara motorn. En enkel och grovt tilltagen ILO tvåtaktsmotor, de stora bristerna är dels att det är just en tvåtaktsmotor - vilket leder till hög bränsleförbrukning och otrevliga avgaser, och dels att den saknar varvtalsregulator.
Det har också förekommit - men mycket sällsynt - en encylindrig dieselmotor av något tyskt märke (Hatz?).

Man ska i vilket fall ha klart för sig att de där maskinerna numera är så gamla att man nog helt enkelt inte ska ha en sådan om man inte är beredd att meka själv med dem.

Björkåsen

 • Inlägg: 46
  • Västergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #16 skrivet: 09 mar-09 kl 11:15 »
Jag funderar på om man klarar av att odla ett halvt ha köksväxter helt utan maskiner. Förra året använde vi en Thermec hjulhacka och tyckte att den var helt suverän. Och om man målmedvetet satsar på marktäckning så kanske också det i betydande grad kan hjälpa en med att hålla ogräset stången. En sak som blir lite knepig är gröngödslingen. Vi har en sjuårig växtföljd med två gröngödslingar inlagda. Nu blir nog ytan inte större än att den går att slå med lie, tänker jag, men året efter måste det döda växtmaterialet brukas ner på något sätt innan det går att odla. Kanske vore det smartaste att hyra en jordfräs. Min närmaste uthyrare tar 400:- för en 8 hk jordfräs och släpkärra för en dag, och det tycker jag känns ganska överkomligt. Eller så kanske man kunde låta ett par grisar böka ett tag före odlingssäsongen. Vet inte hur snabba och effektiva grisar är som jordfräsar, men de borde väl rimligen vara bättre på att käka kvickrot än den motordrivna sorten.

Och sedan är kanske det vettigaste ändå att skaffa en gammal Volvo-traktor eller liknande att skörda vallen med så att man får grönmassa att marktäcka med, och hö. Och att låta något maskinproffs sköta reparationerna. På den tjeckiska tvåhjulstraktor som jag hänvisade till ovan är bredden på de rotorer (vet inte exakt vad man kallar ett sådant redskap) som man slår gräset med 84 cm. Det måste ju ta en faslig tid att skörda vall med en sådan. På de större modellerna av tvåhjulstraktorer har jag visserligen sett bredare slåtterbalkar, upp till 135 cm om jag inte minns fel. (Korrigera mig gärna om det finns större). Men även det är ju smalare än en traktordriven balk. Och som sagt: de stora tvåhjulstraktorerna är dyra i inköp.


Ulric Eriksson

 • Gäst
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #17 skrivet: 09 mar-09 kl 13:56 »
Ett halvt ha är ju som en stor villatomt och det brukar de flesta villaägare utan traktor, så det är klart att det går. Men köksväxter är ganska mycket mer arbetskrävande än gräsmatta.

En vanlig traktor är väldigt mångsidig och användbar till diverse transporter och annat. Har man inte behov av något sådant är det nog billigast att hyra.

H-K

 • Gäst
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #18 skrivet: 09 mar-09 kl 14:05 »
jag står också i valet och kvalet vad man ska välja? en sak som är bra med traktor är ju om man får tag i en med lastare,skopa,pallgafflar,gödselskopa,snöblad, mycket användbart. men då snackar vi över 20000kr tyvär :'(

Skogas

 • Inlägg: 1
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #19 skrivet: 15 maj-09 kl 17:54 »
Jag har en Belos 222 och tre Agria 1700.
Jag ställer mig mycket tveksam till möjligheterna att använda en Belos för "jordbruk". Belosen är suverän med gräsklippare där den snabba fram-backväxellådan kommer till sin fulla rätt. Jag har också testat den med både snöblad och snöslunga och det går sådär så länge det inte är det minska löst underjag då den slirar och "går på grund" på grund av den begränsade frigången under maskinen. Det är just detta som gör den mindre lämplig på löst underlag som det handlar om vid jordbearbetning.
Andra Belosmodeller har större hjul och kanske går bättre, men jag skulle ändå välja en tvåhjulstraktor konstruerad för jordbruk såsom de gamla "järnen" från Agria, Irus och andra liknande märken.
Mina maskiner har tvåtaktsmotorer och det är väl inte optimalt idag, men fungerar för mig som inte kör så mycket. Men det finns en rad modeller med dieselmotor och dessa bör passa även mer professionella odlare. Visst kan en gammal maskin kräva mer underhåll än en nytillverkad, men skillnaden i pris är också avsevärd.
Den som vill veta mer om Agria kan med fördel se på den norska Agriaklubbens hemsida:
www.viiagria.no
Där finns också ett forum med köp och sälj där ett och annat jordbruksredskap bjuds ut emellanåt. Norrmännen har också byggt småskaliga bandburna skogstraktorer av dessa tvåhjulstraktorer.
Det finns också en rad tyska hemsidor från folk som har "einachser" som hobby. Där finns många bilder på maskiner som används i trädgårdar.
simon.arvestrand

 • Inlägg: 787
  • Östergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #20 skrivet: 30 mar-20 kl 21:03 »
Nån som kan säga vad detta är för en belosmodell?

https://www.blocket.se/annons/jonkoping/belos_sno_plog/88264736

Tännlappen

 • Inlägg: 3160
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #21 skrivet: 10 apr-20 kl 00:20 »
 :) Annonsen var borttagen när jag kollade. Vill du ha en tvåhjulstraktor för lättare jordbruk så kolla markhöjden o vilken Hjulstorlek som går att använda vid dylik maskin. Man kommer rätt långt med 4-08 hjul... Större är bättre...5-10 är nice. Gäller att ha bra växellåda på maskinen. Går maskinen långsamt o är stark på 4-08 hjul kan du ha 5-10och därmed få bättre markhöjd vilket är viktigt när man odlar.Nyss satt hundra meter potatatis med hjälp av min Honda F-400 med 5-10 hjul  (:)

simon.arvestrand

 • Inlägg: 787
  • Östergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #22 skrivet: 10 apr-20 kl 20:30 »
:) Annonsen var borttagen när jag kollade. Vill du ha en tvåhjulstraktor för lättare jordbruk så kolla markhöjden o vilken Hjulstorlek som går att använda vid dylik maskin. Man kommer rätt långt med 4-08 hjul... Större är bättre...5-10 är nice. Gäller att ha bra växellåda på maskinen. Går maskinen långsamt o är stark på 4-08 hjul kan du ha 5-10och därmed få bättre markhöjd vilket är viktigt när man odlar.Nyss satt hundra meter potatatis med hjälp av min Honda F-400 med 5-10 hjul  (:)

Behöver en som går att fräsa hyffsat med och precis som dig potatis.

Tännlappen

 • Inlägg: 3160
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #23 skrivet: 14 apr-20 kl 23:51 »
Om det bara gäller fräsning kommer du billigt undan. I princip alla enkla 5-hästars maskiner gör det jobbet. Problemet kommer om man vill göra mer, vilket en tvåhjulstraktor gör. Får mer möjligheter.  Tips kolla auktionssajter. Såg en auktionssajt i Kungälv som budar ut en honda 560 med lite prylar,ligger nu på 5000 kronor. En ny kostar nog runt tjugo tusen eller lite mer. Annars får man man gå på djupet och söka kunskap om vilka maskiner som har växellåda eller dubbla remskivor som gör att man får ner hastigheten och därmed kan få ökad funktion då som tvåhjulstraktor.Verkar vara stort sug efter tvåhjulstraktorer.

anders flix

 • Inlägg: 719
 • Lever för att leva!
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #24 skrivet: 15 apr-20 kl 12:32 »
Jag satte hjul på den lille jordfräsen.

Den går fint.

Axlarna är för långa, kommer antagligen slita för hårt. Svår att styra utan diff. Hjulen snurrar för snabbt även med låg gas, skulle behöver lågväxel.

Kanske sätta mindre däck och tätt ihop. Och sen stödhjul som är enkla att sätta ner när den ska stå?

:)

Vad jag ska ha den till förutom att gasa sorkar vet jag inte eftersom jag har min stora BCS tvåhjulstraktor.
Lever för att testa!

Tännlappen

 • Inlägg: 3160
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #25 skrivet: 18 apr-20 kl 01:22 »
Jag satte hjul på den lille jordfräsen.

Den går fint.

Axlarna är för långa, kommer antagligen slita för hårt. Svår att styra utan diff. Hjulen snurrar för snabbt även med låg gas, skulle behöver lågväxel.

Kanske sätta mindre däck och tätt ihop. Och sen stödhjul som är enkla att sätta ner när den ska stå?

:) Du skriver att du har en stor BCS...Tänkte då användning med Stigan mellan raderna i en odling. Vet det där med för hög hastighet.Sätt på fräsklorna...Prova hur det går att köra med maskinen då...Har du då kontroll över skapelsen så mät diametern över fräsklorna och köp hjul i den storleken. Har själv en maskin som både kan bli stor o liten,allt efter behov.Har växellåda.

Vad jag ska ha den till förutom att gasa sorkar vet jag inte eftersom jag har min stora BCS tvåhjulstraktor.

Tännlappen

 • Inlägg: 3160
  • -
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #26 skrivet: 21 apr-20 kl 22:58 »
 :D.Blev lite konstigt det där när jag citerade. Sork är sork jag gasar inte. Sork gör nytta.Bara det att vi människor skapat obalans genom att döda deras predatorer. Vi skapar obalans.

Caligari

 • Inlägg: 327
 • Dada
  • Östergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #27 skrivet: 10 maj-20 kl 00:22 »
Jag hade en Honda F5xx-nånting ett tag, med diverse redskap. Den kändes verkligen stark och rejäl. Men maskinen var så tung i sig att vissa arbeten blev otroligt slitsamma. Att kupa potatis i lite tuffare jord, t ex. Hondan jobbade på, men krängde hit och dit så jag knappt orkade hålla emot. Har aldrig varit så trött i axlarna. Det är avsevärt mycket skonsammare att kupa för hand.

Till andra jobb var den fantastisk, t ex slåtter av segt gräs som den alltid fick av (även om jag fick ägna rätt mycket tid åt att trassla ut gräs som virat upp sig runt remskivan) eller att dra en vagn.

Det var en trevlig maskin, men när vi köpte en liten  fyrhjulstraktor hade vi ingen användning för den längre.harstorp4.se

simon.arvestrand

 • Inlägg: 787
  • Östergötland
SV: Erfarenhet av tvåhjulstraktor!?
« Svar #28 skrivet: 10 maj-20 kl 08:24 »
Kommer bli liten traktor för istället.
Nån iseki eller nått .


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser