Har druckit en väns körsbärsvin som varit mycket gott, lite som ett efterrättsvin (dvs relativt sött). Tror överlag det är lättare att göra söta viner eftersom de andra smakerna då inte framträder lika tydligt, men föredrar själv lite torrare vin så försöker få till sådana som ändå ska vara genuint goda.
Har en sats vinbärsvin på gång. Uppskattningsvis 3 delar svarta vinbär, en del aronia och en bråkdel mixade röda bär (röda vinbär, hallon och lingon). Vinet är ännu mycket 'rått' och har en skarp smak (sådär som svartvinsbärssaft har när man har ont i halsen, fast utan sötman som gör den lite mjukare). Rekommendationen var tydligen att vinbärsvin ska lagras minst ett år, gärna längre.
Men redan nu verkar vinet ändå väldigt lovande, eller är åtminstone i min smak

. Lite som ett billigt rödvin - låter kanske inte så bra men är tvärtom ett mycket gott omdöme, dvs man känner redan nu potentialen. Om skärpan minskar, tror jag det kommer att bli riktigt bra.