Honung som har främmande lukt/smak (sill), börjat jäsa eller har jäst samt överhettas säljs som bagerihonung.
Viltkött får man sälja till både privatpersoner och livsmedelsindustri i stora mängder. 25 storvilt och 10 000 småvilt. Behövs inte besiktigas.
Räcker med urtagning. Päls och fjädrar ska vara kvar.
Tror absolut att det finns undantag för burkarna annars blir det som ordspråket säger att myggen silas och elefanten sväljs.
Väntar på hänvisning till var jag själv kan läsa den lag som Thomas påstår finns.
Visst säljs det som bagerihonung.
Av den enkla anledningen att i bageriet kommer den att hettas upp tillräckligt för att allt oknytt ska dö/försvinna.
Det gör man inte hemmavid när man vill ha honung på mackan..
Förövrigt så finns det från i år ett nytt regelverk som styr upp hur viltkött får säljas och hanteras.
Det är faktiskt en hel del regler kring den hanteringen också..

Så det räcker inte bara där heller...
Förövrigt har du fått hänvisningar..
Okej, inte pekat med hela armen.
Du går helt enkelt om du sysslar med något se till att kunna de regler som gäller för verksamheten i fråga.
Reglerna är så lurigt skrivna att det är utövarens skyldighet att informera sig om vad som gäller för verksamheten.
Så okunnighetskortet eller feltolkningskortet är värdelöst.
