Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Anlag för friserad fjäderdräkt dvärgkochin  (läst 121 gånger)

docydry

  • Inlägg: 36
    • Västergötland
Anlag för friserad fjäderdräkt dvärgkochin
« skrivet: 27 sep-20 kl 16:45 »
Någon som vet något om anlaget för friserad fjäderdräkt hos dvärgkochin? Är det dominant eller recessivt? Fullständig penetrans? Eller är det bara spontana nymutationer som inte nedärvs alls? Vår kläckning av dvärgkochin gav fem tuppar och bara en höna, och hönan är friserad. Om vi parar den med en tupp som inte är friserad, vad ska vi räkna med för fjäderdräkt hos avkomman? (Är ute efter icke-friserade höns.)

Ida Nilsson

  • Inlägg: 22
SV: Anlag för friserad fjäderdräkt dvärgkochin
« Svar #1 skrivet: 21 okt-20 kl 21:57 »
Chansen för en friserad elr inte friserad är 50/50. Man ska aldrig ha en friserad tupp med en friserad höna då det kan ge tunnfjödrade kycklingar elr kycklingar utan fjädrar. Med andra ord man får aldrig avla på 2 friserade.

 

docydry

  • Inlägg: 36
    • Västergötland
SV: Anlag för friserad fjäderdräkt dvärgkochin
« Svar #2 skrivet: 21 okt-20 kl 22:31 »
Tack! Låter som ett dominant anlag då. En gen ger frisering, två gener ger gles eller ingen fjäderdräkt. Tack för bra info!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser