Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rönnsåkers ekokollektiv söker fler delägare (Höör, Skåne)  (läst 292 gånger)

MyMyrica

  • Inlägg: 3
    • Skåne
På cykelavstånd från Höörs station håller Rönnsåkers ekokollektiv på att ta form. Vi samäger 4 ha som vi vill använda för odling, naturkontakt, boende och en större gemenskap. Vi vill odla mycket nötter, frukt, bär, fleråriga- och ettåriga grönsaker, samt kunna hålla kurser, workshops och samverka med lokalsamhället.

Alla delägare deltar i gemensamma projekt och byggandet av vårt ekohus med gemensamt hushåll  - men får också själv bestämma över en mindre “tomt” runt ett eget flyttbart hus.

Det händer grejer!
Sedan vi köpte marken har vi bl.a.fixat vatten, avlopp, el, bastu, utedass och gemensam vagn. Vi har också gjort en permakulturdesign för platsen.

Långsiktigt samarbete och gemenskap
Med sociokrati, olika mötestekniker, reflektion och lustfyllt arbete bygger vi en långsiktigt hållbar gemenskap.

Vi är nu tre aktiva delägare:
Hanna - En visionär, kreativ skogsträdgårdsdesigner med hantverks- och byggpepp som gillar att fika och producera skogsträdgårdsmat!
Philip - Elingenjör med internationellt perspektiv som älskar mångfald. Bor till vardags med sin familj i Köpenhamn.
My - Naturpoet, -guide och -inspiratör som hantverkspysslar, sjunger, och permakulturar. Lever med hunden Mara som är gosig, snäll och jagar sork.

Vi söker fler! Intresserad? Hör av dig till My Kjellberg 0768-635434, info.myricas@gmail.com 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser