Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stödfodrar i juni  (läst 218 gånger)

Pimpsten

  • Inlägg: 24
    • Västergötland
Stödfodrar i juni
« skrivet: 06 jun-20 kl 20:46 »
Det här är underligt. För två veckor sedan drog mina bin in honung från bla maskros. Jag satte på skattlådorna fast att det egentligen inte behövdes ännu för jag skulle vara borta två veckor och ville inte riskera trångboddhet.  Jag la tidningspapper emellan men redan nästa dag hade de börjat tugga sig igenom. När jag tittade in i kuporna idag så ska det näst intill tomt på mat. Jag funderar på om det inte finns utrymme för mina fyra samhällen, har tidigare haft två, eller om det helt enkelt blev för kallt för dem. Jag tar nog bort skattlådorna igen ett tag och stödmatar med socker då jag inte har honung kvar. Inte mer än vad de kommer att äta upp då så att jag inte får socker i honungen. Om det nu blir någon i år....

 

christelle

  • Inlägg: 7777
    • Blekinge
SV: Stödfodrar i juni
« Svar #1 skrivet: 06 jun-20 kl 22:46 »
Jag funderar oxå på att ta bort en del skattlådor. Bina hämtar och försörjer sig och sina yngel ur hand i mun just nu. Och det känns onödigt att de ska värma upp näst intill tomma lådor. Hoppas hallonen börjar blomma snart så kanske de klarar sig ett tag till utan stödfodring.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastisk tidning, börjat prenumerera nu xoxo
/Robbin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser