Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Den nya djurskyddslagen och katters ställning  (läst 1665 gånger)

Skogsvilde

 • Inlägg: 12868
 • Raka puckar!
  • -
SV: Den nya djurskyddslagen och katters ställning
« Svar #40 skrivet: 16 jun-20 kl 07:17 »
Du bor inte på landet, va?
Och du är helt övertygad om att alla bönder kommer samla in hela sin skygga kattflock för att märka dem? (och att de kommer vara på plats den dagen då de ska fångas med håv för att märkas)
Nej, katten återvänder inte nödvändigtvis till den plats där den blir utfodrad, även om den inte får någon mat på det nya stället. De katter som dykt upp hos oss har uppehållit sig här i flera månader innan smällkalla vintern gjort sitt intåg. Och då har åtminstone inte jag hjärta att låta dem gå utan mat, vatten och en torr plats att övernatta - som inte nödvändigtvis behöver vara i huset där jag bor.
En frigående katt som inte trivs där den bor flyttar därifrån på eget initiativ, helt enkelt genom att lämna gården och inte komma tillbaka. Den letar reda på ett annat ställe där den trivs bättre med att bo.


Väldigt onödigt att inte hålla sig till sakfrågan.
Om du skall ut och gå i mörker längs våra vägar utan reflex så kan du fortfarande rädda liv!
Anmäl dig till donationsregistret redan i dag!

DennisCA

 • Inlägg: 1701
  • Finland
SV: Den nya djurskyddslagen och katters ställning
« Svar #41 skrivet: 16 jun-20 kl 07:26 »
Tycker att du resonerar sunt.
Jag har lite svårt att förstå att somliga inte inser att om alla katter kastreras kommer rasen utrotas.

Nå det bör ju göras till den grad att "utbud och efterfrågan" hålls i proportion till varandra. Det måste gå att lösa på ett vis som tillfredsställer behovet av brukskatter och att det inte blir för många katter som ingen vill ha. För vi kan inte ha det som det varit där man dödar hela kullar med kattungar varje år för att det är för många. Det är inte något system jag vill bibehålla iallafall.

 

Radar

 • Inlägg: 1228
  • Jämtland
  • Min Hemsida
SV: Den nya djurskyddslagen och katters ställning
« Svar #42 skrivet: 16 jun-20 kl 08:37 »
Du bor inte på landet, va?
Och du är helt övertygad om att alla bönder kommer samla in hela sin skygga kattflock för att märka dem? (och att de kommer vara på plats den dagen då de ska fångas med håv för att märkas)
Större delen av mitt liv har jag bott på landsbygden och under hela min uppväxt hade familjen minst en katt

Jag är inte alls övertygad om att varenda katt kommer att märkas. Som jag tidigare skrev:
Citera
Det kommer troligen att bli en period när det är blandat med registrerade och oregistrerade katter. Det har nog att göra med hur lagenliga alla kattägare är.
Den som vill vara lagenlig och märka sina katter måste ju se till att ha dem insamlade när det är dags för märkning. Att börja med det t.ex. en kvart innan är lite väl sent. Insamlandet och märkningen kan även ske i omgångar. Hur skygg en katt är måste väl bero på hur mycket mänsklig kontakt den har.
Under förutsättning att alla nya katter märks kommer de omärkta katterna att så småningom försvinna genom naturlig avgång.
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser