Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet  (läst 1624 gånger)

Flowerpower

 • Inlägg: 0
  • -
Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« skrivet: 15 jul-16 kl 13:20 »
Vi är två vänner, en kvinna och en man, som söker ett hus på landet att bo tillsammans i. Vi är båda sysselsatta på distans; han jobbar, jag pluggar så vi är flexibla när det gäller husets geografiska läge, dock vi föredrar Sveriges södra halvan dvs. mellan Skåne och Gävleborg, är dock öppna för förslag. Det som är allra viktigast är att det måste vara en lugn och tyst miljö; vi är båda högkänsliga och för att kunna fungera bra behöver vi en bullerfri miljö. Vi har varken intresse eller tolerans för högljudda fester, utan föredrar och behöver lugnt liv i harmoni med naturen, fokusera på andlig utveckling, möjlighet att odla småskaligt, ha husdjur (jag äger höns så ett stort plus om de får följa med), ett ställe där man kan känna sig fri för att vila och återhämta sig och ta avstånd från det hårda samhället vi lever i. Ifall vi hittar tillräckligt stort hus kan vi tänka att starta kollektiv med likasinnade människor. Låter det intressant eller har du något att erbjuda tveka inte att skicka pm. :-)

Solvargen

 • Inlägg: 1
  • Ångermanland
SV: Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« Svar #1 skrivet: 21 aug-16 kl 15:10 »
Hej! Hur går det för er? Har ni hittat något? Jag har ett bekvämt och mysigt litet hus som jag tänker hyra ut i sju månader från september. I Näsåker i nordvästra Ångermanland. Det finns utrymme för ett hönshus o det är mycket lugnt, ytterst i byn. Mycket trivsam och attraktiv by. Skriv ett mejl om ni är nyfikna. Hälsningar, Ylva  ylva@skaite.se

Gunilla Karlsson

 • Inlägg: 1
SV: Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« Svar #2 skrivet: 07 feb-19 kl 22:03 »
Hej, letar själv efter liknande, kunde vara jag som skrivit annonsen:). Älskar fåglar så skulle älska sköta hönsen, chillar med fåglarna varje dag där jag bor nu bland takåsen mitt i stan, vet de har de tufft pga all onaturlig teknik och annat som finns. Ser att annonsen är skriven för ett gäng månader sedan men testar ändå svara då man inte vet vad som hänt med er. Ny på forumet här så lite ovan. Berättar mer om vi kommer i kontakt...

Vedklyvaren

 • Inlägg: 188
  • Värmland
SV: Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« Svar #3 skrivet: 11 feb-19 kl 18:09 »
Gunilla, du har PM.

Reinhard

 • Inlägg: 22
SV: Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« Svar #4 skrivet: 11 apr-19 kl 17:13 »
hej
vi ska flytta från sverige och sälja vår gård i år eller nästa.
men den ligger i västerbotten.
på andra sidan så är den mycket speciel och det bli aldrig kallare än minus 25 grader när andra har 40 minus.
grannar finns inte och på sommarn kan det bli högst 10 bilar per dag som kör förbi uppe på vägen.
ni kan ja titta här.
https://fraktali.biz/hus/hus.html
höns finns redan en del och material för ett stort växhus också.
ett riktigt lite paradis....om man tycke om sverige.    :)
       har det gott
               reiner

 

SV: Sökes ett fridfullt hem med odlingsmöjlighet
« Svar #5 skrivet: 18 sep-19 kl 23:06 »
Hej!
Vid vägs ände är nyckelord, och här finns det i Mälardalen, tio minuter från Örsundsbro centrum, 40 min till Sthm, 30 minuter till Uppsala, 25 till Bålsta där pendeltåg-station finns.
Min son har renoverat och landskapat tillsammans med flickvännen, jag bodde på detta stället innan renoveringen och kan intyga att här finns tystnaden man längtar till. Örn, korp, harar, rådjur och älg har sina stråk, och de syns dagligen. Det finns uteplatser i tre nivåer och plats för odling på den 3800 m2 stora naturtomten. Kantarellhösten på stigen upp till badtunnan var i sommar mer än tio kilo : ) Hasseln är full av nötter. En magisk plats att bo på : )

https://www.svenskfast.se/hus/uppsala/enkoping/orsundsbro/fittja-50/241252


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser