Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kalkputskurs  (läst 392 gånger)

Micke Kruse

  • Inlägg: 21
    • -
    • www.kursmedtradition.se
Kalkputskurs
« skrivet: 23 apr-19 kl 17:00 »
Kalkputskurs
Kurs i att finputsa med kalkputs på stomme av trä och halmbalar. Så gjordes med många timmerhus vid 1800-talets slut, s.k. revetering. Huset är byggt av Stefan Backa www.halmbacken.se för att bli ett energisnålt boende med flera intressanta tekniska lösningar som bygger på både nytt och traditionellt. Väggarna består av träram och halmbalar, som har putsats med lerbruk, men för att de ska stå emot väder och vind behöver de ha ett skyddande lager av kalkputs. Det är det ni får lära er på denna kurs. Momenten är blandning av bruk av kalk och sand, pigmentering av putsen, strykning och påslag av puts. Fika och lättare lunch ingår. Ange om det är något du inte äter.
Ledare: Anders Göransson, murarlärare på Dacapo Hantverksskola, Mariestad
Plats: Fröholmen Mistelväg 9, 725 97 Västerås. Det är skyltat från Gäddeholm
När: lördag-söndag 11-12 maj kl. 10-17
Kostnad: 2 200: -
Anmälan och frågor om t.ex. övernattning och samåkning: info@kursmedtradition.se eller 070-576 44 78. Ange namn, adress, e-postadress, mobilnr. och personnr. Kursen är ett samarrangemang mellan Kurs med tradition och Svenska Byggnadsvårdsföreningen, och medlemmar har 10 % rabatt, så ange i så fall medlemsnummer vid anmälan. Bindande anmälan, se www.kursmedtradition.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

133 gäster, 2 användare
alternaiv, Origen

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser