Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hårdpressa havrehalm.. torktid..?  (läst 1069 gånger)

T16_AeRo

  • Inlägg: 132
    • Närke
Hårdpressa havrehalm.. torktid..?
« skrivet: 29 aug-17 kl 11:51 »
Grannen har lagt lite havrehalm till oss som vi tänkte hårdpressa småbalar av.
 Hur länge bör det ligga innan pressning..?

En bekant menar att det inte är någon nackdel om det kommer ett regn på halmen när den ligger.. då suger den åt sig bättre när den används till att strö med. Självklart tillkommer det ju kanske att man kanske vänder på strängarna så allt är torrt vid pressning. Men jag tycker allt att det låter lite konstigt  ::)

 

Tjalve

  • Inlägg: 3140
    • Blekinge
SV: Hårdpressa havrehalm.. torktid..?
« Svar #1 skrivet: 29 aug-17 kl 16:13 »
Beror på hur mycket grönt/ogräs det är i halmen. Är det bara halm och det ser ut att bli regn hade jag pressat direkt. Halm torka visserligen snabbt efter ett regn. Eftersom det är grovt material och ligger högt uppe på stubben behöver man inte alltid stränga om materialet.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

104 gäster, 8 användare (1 dolda)
mommo, LimJans, Kronhjorten, Johaniskogen, Palle500, simon.arvestrand, kickan1971

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser