Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna  (läst 6142 gånger)

Paleobjörnen

 • Inlägg: 0
  • Dalarna
Dalarna Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« skrivet: 16 okt-15 kl 23:58 »
Hejsan

Jag söker likasinnade människor som bor eller vill bosätta sig i närheten av Siljan-Runn området (Dalarna) och som skulle vara intresserade av att skapa någon form av ekoby. Det verkar vara svårt att få ekobyar som bygger på att samla halvt okända människor under ett paraply att fungera. Tror därför mer på att försöka hitta likasinnade människor som fungerar och trivs ihop. Umgås ett tag som vänner samtidigt som man bygger vidare på idén om en ekoby. Tror även mer på idén att hitta ett ställe där alla kan slå sig ner i närheten av varandra, eller köpa en större tomt tillsammans och därefter stycka loss tomter. Mer eget men samarbete. Men den exakta formen kan få växa fram i gruppen. Jag är dock inte intresserad av något kollektivt boende men däremot att man hjälps åt, ha gemensamma byggnader, odlingar, djur, aktiviteter osv. Inget som hindrar att andra bor kollektivt heller.

För mig handlar det om att hitta ett boende som är billigare, mindre, enklare, mindre prylar, bygger på hållbarhet, miljövänliga material, mindre att underhålla och som ligger närmare naturen. Ett boende med mer självförsörjning med både odling och djur. Vill själv ha hund, höns och kanske kaniner, men kanske inte större djur. Däremot så får gärna andra skaffa större djur och jag hjälper gärna till. Vill dock inte kasta mig in i något gigantiskt projekt med en gigantisk gård där allt ska vara helt självförsörjande och komplicerat. Boendet ska istället ge mig mer tid ute i friska luften, till äventyr i skog och natur, roliga projekt, tid i hängmattan, tid till umgänge med vänner, tid till kreativt skapande, mer frihet och glädje helt enkelt. Inte mer jobb. Då har jag hellre kvar mitt nuvarande jobb för att dra in pengar och med tiden drar ner på arbetstiden, och kanske tar ledigt längre perioder. Med tiden kanske byta yrke eller sluta jobba helt och till slut kunna leva min sista tid på jorden lycklig och fri tillsammans med vänner ☺.

Skulle kunna hitta det där stället och flytta dit själv men tror inte jag skulle bli lyckligare där ensam. Men med vänner nära så skulle det vara drömmen. Skulle ge större möjligheter på många sätt också, ekonomiskt, samarbete, gemenskap mm.

Jag är en man strax över 40 som hittat lugnet i mig själv, slutat stressa, insett att prylar inte gör mig lycklig, Är ganska driven men är ingen auktoriserad ledare, mer medlaren som tycker det är viktigare att man kommunicerar, samarbetar har kul och mår bra. Lever efter en livsfilosofi där mycket är Paleo. Försöker äta naturliga råvaror och undviker allt vad konstlade tillsatser är. Försöker hitta sätt att leva naturligt i ett samhälle som barkat ur. Barfotalöpning, naturmaterial om det fungerar i både kläder och när jag bygger, muskelkraft istället för maskiner om det fungerar, osv. Springer och cyklar mycket i skog o natur.

Går du/ni i liknande tankar om boende som mig så vore det kul om du/ni kunde höra av er! Par, singel, man, kvinna, med barn, utan barn, ålder, ekonomisk situation, exakt samma livsfilosofi eller intressen osv spelar ingen roll. Däremot så bör du vara ganska lugn och trygg i dig själv, öppen, samarbetsvillig, djurvän, miljövän, intresserad av hållbart samhälle och oreligiös.

Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #1 skrivet: 17 okt-15 kl 17:04 »
Byn jag bor i skulle vore lämpligt; massor med sommarstugor som bara stor tom eller blir använd max. 3 veckor om året, gammal infrastruktur som bara förfaller, liksom ett fåtal växthus, åker- eller betesmark som växer igen, befolkning som blir/är gammal, altså fler hus som är/blir tomma.
Problemet är bara att de som bor kvar, vill/ska inte flyta eller samarbete.
Verkligen synd, för vi har allt vi skulle behöva; gårder, skog, sjöar, änger och åkrar och som sagt hus som är eller blir tom.

Paleobjörnen

 • Inlägg: 0
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #2 skrivet: 26 okt-15 kl 21:05 »
Låter som en väldigt intressant by Ron, förutom att det blir svårt o etablera något där, synd.
Får man fråga var den ligger på ett ungefär i Dalarna?

Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #3 skrivet: 30 okt-15 kl 13:11 »
Byn ligger i Stora Skedvi socken.

ulandin

 • Inlägg: 22
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #4 skrivet: 15 nov-15 kl 08:19 »
Jag tycker det låter intressant. Fortsätter gärna ha kontakt på mejlen aulandin@gmail.com.

luftballong

 • Inlägg: 105
  • Östergötland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #5 skrivet: 27 dec-15 kl 19:35 »
Jag fick syn på annonsen först nu, men tycker definitivt att detta låter intressant! Men jag ser att ingen har skrivit här sedan november, så undrar om det här fortfarande kan vara aktuellt för någon/några???

Helianthus

 • Gäst
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #6 skrivet: 29 dec-15 kl 13:26 »
Jag är intresserad av att bo och verka ekologiskt och socialt hållbart i en ekoby någonstans i Sverige, i en trivsam miljö med trevligt folk :)

Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #7 skrivet: 31 dec-15 kl 09:40 »
Jag träffade ett annat par här i byn som definitivt har samma synpunkter som vi och jag håller fortfarande på att få en av de gamlingar att sälja sitt växthus samt marken omkring.
Mitt mål är fortfarande att skapa en ekologisk (evt.demeter godkänd) gård här med lantraser och nordiska bin.

torparmot

 • Inlägg: 34
  • Västmanland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #8 skrivet: 01 jan-16 kl 12:16 »
RON NL-S
"Vi håller fortfarande på att få en av gamlingarna att sälja... osv"
Hur beter ni er då? Trycker på, tjatar eller hur gör ni? Vi gamlingar kanske också tycker om att bo på landet och oftast blir det en stor standardsänkning att sälja sitt torp och stänga in sig i en liten lägenhet med dubbelt så stor hyra. Jag känner igen det här, grönvågenfanatiker väver sina drömmar kring ett torp de förälskat sig i och startar operation övertalning. De har oftast sin egen priside, långt under taxeringsvärdet. Fy skäms, sök bland de fastigheter som är till salu och låt oss gamlingar själva bestämma när det är dags att sälja. Torparmor.

Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #9 skrivet: 01 jan-16 kl 18:32 »
Hej Torparmor, junga ner dig.
De gamlingar, båda över 80, har deras stora villa med stor trädgård separat från växthuset, lada samt stall och odlingsmark. Det är alltså inte att vi försöker tränga ut dem! Inte en chans! Tvärtom. Vi försöker att får de att förstå att vi vill fortsätta med det de har gjort i många år (det var en ekologiskt odling med en del grönsaker och tulpaner) och vi skulle helst ville ha de med i våra planer. Säkert i början. Som rådgivare, för de vet ju precis hur jorden är på vissa ställen och de har ju massor med erfarenhet som annars skulle försvinna. De har barn, men varken dem eller någon annan är ett dugg intresserad av att fortsätta och nu är det så att allt håller på att växa igen. Och vi tycker att det är väldigt synd.
Vi pressar inte. Vi har pratat med dem och berättat ärligt hur och vad vi tänkte. Det känns mer som om han är för envis och vill helt enkelt inte slippa.
Som sagt, de är gammal och deras hälsa är ingen bra. Jag skulle kunna vänta några år tills de dör och sen försöka köpa allt om inte någon annan bonde, drömmande storstadsbo eller spekulant lägger ner en stor summa.

Vi är inga jävlar och vi vill själva se till att våran by inte dör ut eller blir ännu mer till en sommarstuga samling!

torparmot

 • Inlägg: 34
  • Västmanland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #10 skrivet: 01 jan-16 kl 19:56 »
Ron NL-S
Känner mig lite lugnare när jag läser ditt svar. Jag var rädd för att du var en tocken stolle som besökte oss häromåret och berättade att han var på jakt efter ett torp. Jag kan allt om jord och skog, sa sa han, och nu håller ni på att bärga hö. Vi var just i färd med att lasta av vetehalm
 Det låter ju fint att ni tänker fortsätta med deras verksamhet och även låta dem vara delaktiga och att de dessutom får bo kvar i sitt hem. Men  de flesta torpare är envisa och eftertänksamma så ta det lilla lugna. Lycka till. Torparmor

luftballong

 • Inlägg: 105
  • Östergötland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #11 skrivet: 04 jan-16 kl 21:27 »
Jag tror på det som trådskaparen skriver ... att man lever mer vid sidan av varandra och har sitt eget liv men ändå en stor gemenskap. Det här kräver väl att man bor nära varandra så att man får chansen att lära känna varandra. Eller? Jag är flyttbar om det känns som att alla involverade funkar ihop.

Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #12 skrivet: 06 jan-16 kl 19:01 »
Det behöver ju inte vara en by.
En gemenskap av individer som levar nära varan, skulle funka lika bra, eller hur?

Solfin

 • Gäst
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #13 skrivet: 06 jan-16 kl 21:01 »
Hej på er!
Jag är intresserad av detsamma o vill gärna var med i gänget för att driva denna ide´, men jag undrar var är trådmakaren? Kanske det går utan honom/henne men vore roligt att veta vad den personen vill nu?
Vi håller kontakt o blir det läge kanske vi kan ses allihop!
/A

plocke_pinn

 • Inlägg: 2
  • Västergötland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #14 skrivet: 07 jan-16 kl 12:56 »
Hej på er!
Jag är intresserad av detsamma o vill gärna var med i gänget för att driva denna ide´, men jag undrar var är trådmakaren? Kanske det går utan honom/henne men vore roligt att veta vad den personen vill nu?
Vi håller kontakt o blir det läge kanske vi kan ses allihop!
/A
Jag är också intresserad. Tror att de är lite svårarbetat att få fram något konkret bakom dessa skärmar, som du skriver så tycker jag de är en bra ide att ses :)

Tova09

 • Inlägg: 1
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #15 skrivet: 30 jan-16 kl 23:45 »
Hej hörni, hur har det gått? Har ni setts?

Jag är intresserad av det ni beskriver. Jag har en gård i örebro, i ett område med potential för att blida eko-by gemenskap. Vi är redan tre gårdar med självhushållar ambition, och fler goda grannar att samverka med. Det finns lediga gårdar i området och jag sitter själv på lite för mycket mark. Min tanke är att försöka skapa en större gemenskap här, men om det visar sig omöjligt så är jag mycket sugen på att bege mig upp till just Stora Skedvi som Ron LN-S skriver om.

Demeter-jordbruk är även jag sugen på. Idag har jag ett par hästar, några får och höns och har svårt att tänka mig ett liv utan plats för dem.

MM7377

 • Inlägg: 2
  • Uppland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #16 skrivet: 17 feb-16 kl 21:01 »
Hej allesammans!

Jag vill på intet sätt kapa tråden, jag har bara en önskan om att komma i kontakt med Tova!
 
Tova, du nämner att du bor utanför Örebro och att det finns intresse från flera gårdar att ev starta en ekoby/ekogemenskap?
Örebro med omnejd har allt vi söker! (vacker miljö, universitet, samt mindre skolor till barnen.) och vi är i nuläget jätteintresserade
av att upptäcka bygden mer och komma i kontakt med andra människor som är intresserade av att starta en ekoby/egogemenskap.

Vår familj består av på två vuxna (-73 och -77) samt två barn ( 3 1/2 år samt 2 år), åtta tassar och några fenor.

Vänliga hälsningar från Mikaela med familj

Sander

 • Gäst
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #17 skrivet: 17 mar-16 kl 15:58 »
Hi,

I'm a young man age 29, I'm originally from the Netherlands but left in November 2011 to find a alternative lifestyle from the city culture I came from.

So far I've been traveling in New Zeeland, Australia, Canada, parts of Asia and are now on Ecuador.

For 4 years I've been researching how to live alternatively and how to live closer to nature. I would like to end up living in harmony with nature, in a place where people appreciate each others company. To live a humble live as an earthling, in the way how the earth was originally intended. Like a commune or tipi village.

I have the practical experience to be a able to run a small market garden of about 4000m2 to 8000m2 and contribute in this way to supply (organic) food for the commune, so people have more time to play with their children for instance and that there can be a source of (shared) income.

I would like to go to Sweden because of the nature there, beautiful trees and lakes , and who know's maybe even find a blond girlfriend ;).

If you think I'm interesting and would like to share further please contact me trough the site or babalski@gmail.com

Would like to live in community or eko village, until the earth is ready again that we can live in the forest :).

Hope to hear from you,
Sander

vattuvarg

 • Inlägg: 1507
 • Sandaler, kläder, bostad och bin.
  • Lappland
  • vattuvargs blog
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #18 skrivet: 12 jun-16 kl 11:10 »
Ron, jag kan tänka mig att bo i Dalarna. Har faktiskt kört genom Stora Skedvi på väg mot Stjärnsund när jag gick skola där. ...och jag kan definitivt tänka mig att ha topplistkupor med nordiska bin där.

Familjen letar hus men vi kan flytta först om några år. Brukar kolla Dalarna som ett av de områden som är tänkbara för oss. Tycker om naturen där och våra barn skulle ha tillgång till riktigt bra skolor. Vi vuxna vill bo på landet och ha djur... :)
Varje mänskligt samhälle ska bedömas efter hur väl det tar hand om de svaga.
vattuvargs.blogspot.se

Pettson2

 • Inlägg: 225
  • Skåne
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #19 skrivet: 13 jul-16 kl 23:49 »
Hur är läget just nu...om det överhuvudtaget är...
"Jag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville". Hjalmar Söderberg.
Men ibland vill jag ändå...

JLK

 • Inlägg: 0
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #20 skrivet: 14 jul-16 kl 16:56 »
Det undrar jag också!

Är mycket intresserad av att starta/ansluta till en ekoby - gärna i Dalarna. :)

Skickat från min LG-E975 via Tapatalk


Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #21 skrivet: 14 jul-16 kl 19:08 »
Ingenting har hänt när det gäller "ekoby"och OP har inte svarat als.

LimJans

 • Inlägg: 7016
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #22 skrivet: 14 jul-16 kl 20:32 »
Med lite tur har trådskaparen länkat sina meddelanden på alternativ till sin vanliga e-post, så tipset är att skriva ett PM till hen. :)

donderboss

 • Inlägg: 184
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #23 skrivet: 30 jul-16 kl 16:11 »
 ju om der hånder nogon ting var det interessant!
och som ron sager er det inte et most med en by
Jeg var inte klar på ,at dom dage der bare kom och gik ,var sjalve livet

Teodor Ek

 • Inlägg: 5
  • Närke
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #24 skrivet: 03 maj-17 kl 14:36 »
Hej. Jag är ny här i forumet, och är även jag och min familj (fru och 2 barn) är intresserad av att flytta till/starta ekoby någonstans i dalarna/norra örebro län.

Om det finns fler som fortfarande är på den tanken är en välkommen att gå med i facebook-gruppen "Ekoby Bergslagen" (https://www.facebook.com/groups/1895526940682996/?fref=ts) alternativt maila mig på teo.ek.84@gmail.com eller ringa/smsa på 076-725 26 08.

Ha en bra dag!

//Teo
Undersöker möjligheten att starta upp eller ansluta till en ekoby någonstans i området Örebro län - Dalarna. Är du intresserad eller vet någon så PMa!

Tova09

 • Inlägg: 1
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #25 skrivet: 27 nov-17 kl 23:12 »
Jag e också nyfiken på vad som hände i st skevi? Själv så övergav jag Örebro o flyttade upp t Säter. Väntar på rätt läge att flytta ut mot st skedvi. Är det fler som finns i krokarna så vore det fint att veta.

Grow2Tall

 • Inlägg: 94
  • Värmland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #26 skrivet: 10 dec-17 kl 19:57 »
Hej

Två st här på 28 och 23 år som är skapligt intresserade av att vara med i ett ekoby projekt!
jag, man som snart avslutar sitt sista år på Sätergläntans träutbildning med sikte på egen företagare i framtiden. Min fästmö som utbildar sig till keramiker söker efter en liten, trivsam by med goda grannar. Vi har båda hantverket i blodet och har så gröna fingrar att man kan nog odla på dem. Vi vill helst av allt få odla vår egen mat, hålla olika djur så som getter, höns, grisar, vaktlar och eventuellt även ett par brukshästar.
Jag går gärna med lie på slåttern, samlar örter i skogen och tillverkar tinkturer och salvor mot div åkommor. Fästmön har stickorna i högsta hugg och gör mössor, hasldukar och tröjor. En och annan täljd slev blir det emellanåt också!

Om denna korta beskrivning fångar ert intresse så släng iväg ett pm så kan vi höras mera.
Vi ser båda fram emot kontakten med nya vänner! :-[


Mvh
Johannes & Carolina

Långstrumpisch

 • Inlägg: 40
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #27 skrivet: 15 apr-18 kl 21:56 »
Byn jag bor i skulle vore lämpligt; massor med sommarstugor som bara stor tom eller blir använd max. 3 veckor om året, gammal infrastruktur som bara förfaller, liksom ett fåtal växthus, åker- eller betesmark som växer igen, befolkning som blir/är gammal, altså fler hus som är/blir tomma.
Problemet är bara att de som bor kvar, vill/ska inte flyta eller samarbete.
Verkligen synd, för vi har allt vi skulle behöva; gårder, skog, sjöar, änger och åkrar och som sagt hus som är eller blir tom.

Vart ligger din by?!? Och finns det möjlighet att hyra hus? Eller kollektiv?


Postat med Alternativ.nu´s app

Långstrumpisch

 • Inlägg: 40
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #28 skrivet: 15 apr-18 kl 21:57 »
Hejsan

Jag söker likasinnade människor som bor eller vill bosätta sig i närheten av Siljan-Runn området (Dalarna) och som skulle vara intresserade av att skapa någon form av ekoby. Det verkar vara svårt att få ekobyar som bygger på att samla halvt okända människor under ett paraply att fungera. Tror därför mer på att försöka hitta likasinnade människor som fungerar och trivs ihop. Umgås ett tag som vänner samtidigt som man bygger vidare på idén om en ekoby. Tror även mer på idén att hitta ett ställe där alla kan slå sig ner i närheten av varandra, eller köpa en större tomt tillsammans och därefter stycka loss tomter. Mer eget men samarbete. Men den exakta formen kan få växa fram i gruppen. Jag är dock inte intresserad av något kollektivt boende men däremot att man hjälps åt, ha gemensamma byggnader, odlingar, djur, aktiviteter osv. Inget som hindrar att andra bor kollektivt heller.

För mig handlar det om att hitta ett boende som är billigare, mindre, enklare, mindre prylar, bygger på hållbarhet, miljövänliga material, mindre att underhålla och som ligger närmare naturen. Ett boende med mer självförsörjning med både odling och djur. Vill själv ha hund, höns och kanske kaniner, men kanske inte större djur. Däremot så får gärna andra skaffa större djur och jag hjälper gärna till. Vill dock inte kasta mig in i något gigantiskt projekt med en gigantisk gård där allt ska vara helt självförsörjande och komplicerat. Boendet ska istället ge mig mer tid ute i friska luften, till äventyr i skog och natur, roliga projekt, tid i hängmattan, tid till umgänge med vänner, tid till kreativt skapande, mer frihet och glädje helt enkelt. Inte mer jobb. Då har jag hellre kvar mitt nuvarande jobb för att dra in pengar och med tiden drar ner på arbetstiden, och kanske tar ledigt längre perioder. Med tiden kanske byta yrke eller sluta jobba helt och till slut kunna leva min sista tid på jorden lycklig och fri tillsammans med vänner ☺.

Skulle kunna hitta det där stället och flytta dit själv men tror inte jag skulle bli lyckligare där ensam. Men med vänner nära så skulle det vara drömmen. Skulle ge större möjligheter på många sätt också, ekonomiskt, samarbete, gemenskap mm.

Jag är en man strax över 40 som hittat lugnet i mig själv, slutat stressa, insett att prylar inte gör mig lycklig, Är ganska driven men är ingen auktoriserad ledare, mer medlaren som tycker det är viktigare att man kommunicerar, samarbetar har kul och mår bra. Lever efter en livsfilosofi där mycket är Paleo. Försöker äta naturliga råvaror och undviker allt vad konstlade tillsatser är. Försöker hitta sätt att leva naturligt i ett samhälle som barkat ur. Barfotalöpning, naturmaterial om det fungerar i både kläder och när jag bygger, muskelkraft istället för maskiner om det fungerar, osv. Springer och cyklar mycket i skog o natur.

Går du/ni i liknande tankar om boende som mig så vore det kul om du/ni kunde höra av er! Par, singel, man, kvinna, med barn, utan barn, ålder, ekonomisk situation, exakt samma livsfilosofi eller intressen osv spelar ingen roll. Däremot så bör du vara ganska lugn och trygg i dig själv, öppen, samarbetsvillig, djurvän, miljövän, intresserad av hållbart samhälle och oreligiös.

Paleo hoooohooo? Hur går det?


Postat med Alternativ.nu´s app

musikochpermakultur

 • Inlägg: 1
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #29 skrivet: 30 maj-18 kl 20:36 »
Hej!

Jag är intresserad av att veta mer om detta. Vi är ett par som har många års erfarenhet av att leva i ekoby i ett annat land och flyttar nu till sverige där jag ursprungligen kommer ifrån.

Allt gott!

John

100Mirakel

 • Inlägg: 2
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #30 skrivet: 27 feb-20 kl 10:30 »

Hej Tova 09! Jag bor i Örebrotrakten och tycker att det du skriver låter intressant. Hur kan jag nå dig?
Med hälsningar, Malin E

   "Hej hörni, hur har det gått? Har ni setts?

Jag är intresserad av det ni beskriver. Jag har en gård i örebro, i ett område med potential för att blida eko-by gemenskap. Vi är redan tre gårdar med självhushållar ambition, och fler goda grannar att samverka med. Det finns lediga gårdar i området och jag sitter själv på lite för mycket mark. Min tanke är att försöka skapa en större gemenskap här, men om det visar sig omöjligt så är jag mycket sugen på att bege mig upp till just Stora Skedvi som Ron LN-S skriver om."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser