Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nyinköpta killingar  (läst 1400 gånger)

Mormortill3

 • Inlägg: 47
Nyinköpta killingar
« skrivet: 22 jun-16 kl 09:09 »
Har fått hem våra Afrikanska bockkillingar nu och har haft dom instängda i sitt hus under natten . Dom är rädda av sig och kommer inte gärna fram . Är det en bra idé att låta dom vara kvar i huset tills dom blivit lite mer tama eller blir dom det ändå vad tiden lider ? Vi sitter hos dom mycket .

SussiloII

 • Inlägg: 582
  • Småland
SV: Nyinköpta killingar
« Svar #1 skrivet: 22 jun-16 kl 10:53 »
Jag skulle ha dem kvar i huset tills de blir mer vana vid er och de godsaker ni kommer med  :). Om ni släpper ut dem redan finns risken att de tar sig genom stängslet på något sätt och rymmer.

Trollmor

 • Inlägg: 10732
 • Måtte jag inte leva förgäves.
  • -
SV: Nyinköpta killingar
« Svar #2 skrivet: 22 jun-16 kl 12:53 »
Jag håller med.  Få dem att upptäcka hur trevliga och snälla ni är!  INNAN de kommer ut på stora ytor.  Antagligen har uppfödaren inte hållit på med dem så mycket - och andra getter i flocken har förmodligen varit stränga mot dem.  Nu är de på ny plats, och tänker mest på att komma undan allt som kan vara farligt eller obehagligt.

  Börja med att försöka locka dem till er.  Ha lite godis i handen, och sitt still länge.  Tag gärna med en bok eller padda!   Om de kommer fram, så ignorera först, så att de ser att ni inte tänker fånga och äta upp dem!!!  Låt dem själva hitta godiset i handen, eller i nödfall i en bunke som ni flyttar sakta närmare er. Tänk på de inte kan veta om ni tänker klappa, stånga, bita eller hålla fast, när ni sträcker ut en hand!

  Om detta inte fungerar, så fånga in dem och blås med näsan på ryggen på dem, som deras mammor gjorde.  Kuttra mjukt m-m-m-m, som modern gjorde.  Och släpp dem igen, och gör om det så ofta ni hinner!  Antalet tillfällen är viktigare än antalet minuter.  Korta stunder ofta är bättre än en lång stund sällan.

Lycka till, och berätta hur det går!
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.

Mormortill3

 • Inlägg: 47
SV: Nyinköpta killingar
« Svar #3 skrivet: 22 jun-16 kl 21:32 »
Tack för svaren  :) , ska testas  :D

 

SussiloII

 • Inlägg: 582
  • Småland
SV: Nyinköpta killingar
« Svar #4 skrivet: 23 jun-16 kl 08:48 »
Det är lättare att få dem tama om de får vara i ett begränsat utrymme. Tid, tid och ännu mer tid som en sitter inne hos dem ger resultat. Lycka till!  :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

412 gäster, 7 användare (1 dolda)
Adels, Dot, per.martinsson, karsan, brimmbrumm, Efwa

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser