Finns inga helt klara regler för kaninslakteri. Jag har bollats mellan SLV och kommunen i 6 år.
Det senaste är att slakteriet "omklassas" till livsmedelslokal där kaninslakt är tillåten

Fördelen är att ingen myndighet kan ta ut någon avgift

Nåväl, följande gäller enligt den tolkning jag kan få fram:
Livsmedelslokal med kylmöjlighet för slaktat kött. Lokalen skall tåla vatten. Ha ljust material i väggbeklädnad (kakel) Lätt rengörbart golv. Vatten av A-kvalité (Bakteriehalt=låg) Golvbrunn ansluten till ordinarie godkänt reningsanordning. T.ex. 3-kammarbrunn. Skall INTE ha fettavskiljare.
Kontrollmyndighet för livsmedelslokal är kommunens miljökontor.
Tillstånd för varje juridisk delägare att slakta 10.000 kaniner/år. Begränsning kan ske på grund av för liten kylavdelning. Tyvärr känner inte kommunerna till detta så viss frustration kan uppstå. Medlemmar i kaninproducenterna får hjälp med detta om kommunen krånglar.
Gösta