Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Styckning av kanin  (läst 1905 gånger)

KG

  • Inlägg: 25
Styckning av kanin
« skrivet: 06 apr-09 kl 20:51 »
Hur styckar ni era kaniner? Jag lyckas aldrig "få till det", kan säga att jag har ganska stora kaniner (+5 kg). Tycker det är helt omöjligt att t.ex ta bort bakbenen, dom sitter som berg...

Dandelia

  • Gäst
SV: Styckning av kanin
« Svar #1 skrivet: 07 apr-09 kl 07:55 »
Har du provat att bryta bakbenen? Dom lossnar lätt vid leden.

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Styckning av kanin
« Svar #2 skrivet: 07 apr-09 kl 11:14 »
Låren sitter fast med en kraftig sena alldeles vid leden. Börja skära på undersidan framåt längs ryggraden (i "ljumsken"), och följ med kniven på utsidan av bäckenet runt på ovansidan, följ ryggraden bakåt mot svansfästet och trixa runt baksidan på låret och tillbaka till undersidan där du började. Där under nånstans kring benet (helt omöjligt att förklara med ord) ska man in med kniven lite längre och "grotta"...  ;) Man känner direkt när man skär av senan, det nästan "poppar" till inuti låret (som man ju håller i med andra handen). Efter den senan är av så vrider man bara runt låret ett varv, och då lossnar det nästan av sig själv.  ;)

I övrigt rekommenderar jag varmt Göstas slaktkurs, då man även får lära sig stycka. Väldigt nyttigt. Jag hade aldrig kunnat lära mig detta själv...

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

KG

  • Inlägg: 25
SV: Styckning av kanin
« Svar #3 skrivet: 07 apr-09 kl 19:52 »
Får göra ett nytt försök imorgon. :) Har hört att man sedan ska koka hela bakbenen tills köttet lossnar av sig själv, stämmer det?

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Styckning av kanin
« Svar #4 skrivet: 07 apr-09 kl 20:51 »
Det beror ju alldeles på vad du ska laga... ;) Gå in på kanin-net och klicka in på "produktion" längst ner och sen längst upp på "recept". Där har jag skrivit ett recept på kaningryta med porter-öl. Eftersom jag inte gillar att ha ben i grytan så använde jag kött jag skurit rent från benen. Det blev helt otroligt gott... ;)
/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Styckning av kanin
« Svar #5 skrivet: 07 apr-09 kl 21:05 »
Får göra ett nytt försök imorgon. :) Har hört att man sedan ska koka hela bakbenen tills köttet lossnar av sig själv, stämmer det?

Om du skär rent benen innan tillagningen, så blir det fina bitar att woka, tex. Går att göra färs också.... eller koka rent och gör tex dillkött att variera med porter-ölen  ;)
Landsflykting i storstan...

 

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Styckning av kanin
« Svar #6 skrivet: 07 apr-09 kl 23:33 »
Ja, det går ju att göra nästan vad som helst om man bara har kött.  ;D

Låren är ju oxå utmärkta att röka! Mmm... Längtar tills mina niner är nog stora att slakta...  :P

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

468 gäster, 3 användare (1 dolda)
Numera, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser